Borussia Mönchengladbach - FC Barcelona: Remuntada pacient (1-2)

Després d’anar per darrere al descans, el Barça ha capgirat el resultat a la segona part amb gols d’Arda Turan i Piqué i ja és líder de grup

El FC Barcelona ha superat la dura prova que suposava la visita al Borussia-Park a la Lliga de Campions. Els homes de Luis Enrique s’han imposat al Mönchengladbach (1-2) en un partit marcat per la intensitat i ja són primers al grup C de la Champions. Dos gols d’Arda Turan –que ha entrat des de la banqueta- i Gerard Piqué a la segona part han capgirat el gol inicial de Hazard el dia en què el Barça ha estrenat la tercera equipació.

L’ambient imposava, i l’estil del conjunt local era valent. De fet, feia set mesos que els alemanys no perdien al seu estadi. Amb aquests ingredients, el Barça buscava la segona victòria europea amb la novetat de Paco Alcácer a l’onze inicial. No seria fàcil, i ha quedat clar des dels primers compassos. L’empenta local obligava a la defensa blaugrana a multiplicar-se, sobretot en accions de contraatac. El Borussia Mönchengladbach, amb el seu plantejament, assumia riscos que el Barça buscava explotar sense sort. Neymar Jr i Suárez, amb dues accions molt seguides, han fregat el gol. Més tard, també ho han provat Alcácer i Rakitic. Semblava que el Barça s’havia desfet de la pressió inicial del conjunt alemany, però superada la mitja hora la contra ha estat letal. Una pèrdua de Sergio al mig del camp ha provocat la jugada que ha acabat amb Hazard inaugurant el marcador.

El gol ha obligat el Barça a canviar alguns detalls del seu joc. Suárez i Alcácer han tingut una doble ocasió que no ha acabat en gol per poc. Amb el resultat a favor, el Borussia ha reduït espais en defensa i ha dificultat, encara més, l’atac blaugrana. Amb aquest escenari s’afrontava una segona part que requeriria un pas endavant.

Banqueta i estratègia

Aquest pas endavant s’ha confirmat amb l’entrada de Rafinha i Arda Turan per Alcácer i Rakitic. El turc ha aportat frescor a l’atac del Barça i ha assumit protagonisme. Quan s’havien jugat 20 minuts, una de les moltes accions de Neymar Jr entre línies ha acabat amb una assistència que ningú més havia vist. Arda s’ha fet l’espai i l’ha aprofitat per igualar el matx (minut 65). El gol premiava l’esforç del Barça, que no s’ha aturat. Uns minuts després ha estat l’estratègia el que ha culminat la remuntada. En un llançament de córner, el bloqueig de Piqué ha deixat sol Suárez. L’uruguaià s’ha topat amb el porter, però el mateix Piqué ha estat atent al refús per fer l’1-2.

El Borussia-Park començava a cedir, i el Barça ha estat a punt de sentenciar el partit amb una nova acció d’Arda. La seva vaselina ha estat a punt de sorprendre Sommer, que es veia superat per l’atac blaugrana a la segona part. La lluita s’ha mantingut fins al final, i els tres punts han volat cap a Barcelona. Tres punts que serveixen al Barça per situar-se líder en solitari del grup C després de l’empat (3-3) entre el Celtic i el Manchester City a Glasgow.