Les 10 dades prèvies al Barça – Osasuna

El balanç blaugrana en les visites del conjunt navarrès, el duel a les banquetes i els gols de Leo Messi són tres de les deu dades que t’hem preparat
  • El FC Barcelona ha guanyat l’Osasuna en nou de les darreres deu visites del conjunt navarrès al Camp Nou a la Lliga, amb un balanç de 34 gols a favor i tan sols 2 en contra. L’única derrota va arribar la temporada 2008/09, a la penúltima jornada, amb un Barça ja campió.
  • El Barça, després de la victòria al Santiago Bernabéu, encapçala la classificació –empatat amb el Reial Madrid, que té un partit pendent– per quart cop en tot el curs. Els blaugranes van ser els primers líders del campionat i van repetir en les jornades 25 i 26.
  • L’Osasuna podria consumar el seu retorn a la Segona Divisió, un curs després, aquesta mateixa jornada si perd al Camp Nou i si el Leganés suma els tres punts davant el Las Palmas.
  • Leo Messi va arribar als 500 gols oficials amb la samarreta blaugrana diumenge passat. El ‘10’ blaugrana ha assolit 13 gols en les darreres 5 visites de l’Osasuna a l’Estadi entre Lliga i Copa, i és el màxim golejador del campionat amb 31 gols.
  • El darrer enfrontament al Camp Nou data del 16 de març del 2014, en què els blaugranes es van imposar per 7-0 gràcies a un hat-trick de Leo Messi i els gols d’Alexis Sánchez, Iniesta, Tello i Pedro.
  • Aquest marcador s’ha vist igualat o superat en dues ocasions: el curs 1993/94, el Dream Team de Cruyff es va imposar per 8-1 a l’Osasuna, mentre que la temporada 2011/12 l’aleshores Barça de Guardiola va aconseguir vèncer per 8-0.
  • El partit d’aquest dimecres servirà per veure un canvi a la porteria blaugrana: des de la temporada 2001/02 –i amb l’excepció de la temporada 2008/09, amb Pinto de protagonista– Víctor Valdés ha ocupat els tres pals en els 11 partits restants jugats entre ambdós equips al Camp Nou a la Lliga
  • Luis Enrique i Vasiljevic es veuran les cares a les banquetes per primer cop, 17 anys després d’enfrontar-se a la Copa del Rei en un Barça 2-0 Osasuna sobre el terreny de joc. Ambdós van jugar els 90 minuts i el tècnic serbi va veure la targeta groga.
  • L’entrenador asturià, d’altra banda, busca continuar augmentant els seus registres després de sumar nou victòries en els darrers nou partits de Lliga disputats a l’Estadi.
  • La millor ratxa del conjunt navarrès a l’Estadi es va viure entre els anys 2002 i 2003, quan l’Osasuna va aconseguir una victòria –amb Juan Carlos Unzué disputant els 90 minuts i deixant la seva porteria a zero– i dos empats en tres visites.