UD Las Palmas - FC Barcelona: Patint també saben guanyar (1-2)

Els blaugranes sumen una nova victòria amb gols de Suárez i Neymar Jr davant d’un Las Palmas valent i s’asseguren l’avantatge al capdavant de la Lliga

Amb la granota de treball, el FC Barcelona ha sumat una altra victòria a la Lliga a l’estadi de Gran Canària. Contra un Las Palmas valent i incansable, els de Luis Enrique s’han endut els tres punts gràcies als gols de Suárez i Neymar Jr a la primera part, amb la igualada de Willian José entremig. Amb aquest ja són 32 els partits consecutius sense conèixer la derrota del Barça, que afronta els vuitens de final de la Lliga de Campions contra l’Arsenal amb la moral pels núvols. A la Lliga, els de Luis Enrique amplien provisionalment l’avantatge al capdavant de la classificació fins als nou punts a l’espera dels partits dels seus perseguidors.

La igualtat i les alternatives en el joc han regnat en els primers compassos. El Las Palmas alternava la defensa replegada i les sortides a camp contrari, i el Barça provava d’aprofitar-ne una d’aquestes per guanyar l’esquena. Així ha estat com ha arribat el gol inaugural als 10 minuts. Iniesta ha filtrat una pilota per a Jordi Alba, que ha assistit al primer toc per a la definició de Suárez, encara més pitxitxi (25 gols), al segon pal. El gol, però, no ha espantat el conjunt canari.

La resposta local ha estat efectiva. Quatre minuts després, Jonathan Viera s’ha inventat una assistència de taló per a Willian José, que ha guanyat l’esquena a Alves i ha anivellat el marcador. Amb l’1-1 el partit tornava a començar. El Barça ha reaccionat i ha tornat a buscar la porteria de Javi Varas. Messi ho ha provat amb una vaselina, sense sort. La fórmula canària no canviava: seguien buscant la velocitat dels homes d’atac. Momo, després d’una cursa, ha xutat massa alt. A estones, a més, el Las Palmas prenia la pilota al Barça. Ja ho havia advertit Luis Enrique en roda de premsa, i així ha estat.

Javi Varas ha continuat evitant el gol blaugrana, com en un xut d’Iniesta després d’una jugada d’Arda Turan. Suárez ha estat a punt de repetir, en una rematada de cap amb tot a favor que ha sortit desviada. I després d’algunes internades canàries ha arribat el premi blaugrana gràcies a la connexió del trident. Suárez ha arribat amb habilitat a la línia de fons, Varas ha salvat el xut de Messi i Neymar Jr ha afusellat en el rebuig. Abans del descans, el Barça es tornava a avançar, no sense dificultats.

Amb l’1-2, els de Luis Enrique s’han apropiat de la pilota a l’inici del segon temps, i Suárez ha desaprofitat una ocasió claríssima per ampliar el marcador. Després d’això, els canaris han encadenat algunes accions de domini i arribades, i Bravo ha hagut d’intervenir en un xut de Jonathan Viera. El Barça patia per moments, però no abandonava la sensació de poder sentenciar en qualsevol acció. Amb el Las Palmas obert, l’esquena de la defensa es convertia en una zona a explotar.

Els canvis de Quique Setién han donat aire fresc a l’atac canari. Ha entrat Sergio Araujo, exjugador del Barça B, i ha estat a punt de donar un ensurt en més d’una ocasió. El Barça no ha aprofitat cap contraatac dels que ha tingut, i el Las Palmas ha buscat a la desesperada un gol que no ha arribat. Tot i el patiment, el Barça ha confirmat una nova victòria abans d’afrontar l’eliminatòria de vuitens de la Lliga de Campions i ha ampliat la ratxa d’imbatibilitat fins als 32 partits.