Messi, Mascherano i Bravo golegen i ja són semifinalistes de la Copa Amèrica

El ‘10’ blaugrana ha protagonitzat el triomf de l’albiceleste contra Veneçuela (4-1) amb un gol i dues assistències

Pluja de gols amb color blaugrana als quarts de final de la Copa Amèrica Centenari. L’Argentina i Xile, amb Messi, Mascherano i Bravo, respectivament, buscaven el pas a les semifinals de la competició i el van aconseguir gràcies a dues golejades. L’albiceleste es va imposar per 4-1 a Veneçuela amb protagonisme clar de Leo Messi. I és que el crac blaugrana, que va estrenar titularitat, va marcar un gol i va donar dues assistències en un partit en què Mascherano també va disputar els 90 minuts. Xile, per la seva banda, va passar per sobre de Mèxic amb un clar 0-7 amb Claudio Bravo sota pals.

L’Argentina es presentava a Foxborough com a favorita contra Veneçuela, i va complir amb els pronòstics. Amb Messi a l’onze inicial per primera vegada i amb Mascherano liderant el mig del camp, l’albiceleste es va avançar abans de la mitja hora amb dos gols d’Higuaín -el primer, a passada de Messi. Després del descans, el crac blaugrana va ampliar el marcador després de triangular amb Gaitán, i uns minuts més tard va servir el gol defintiu a Lamela. A les semifinals de la Copa Amèrica Centenari, els argentins es jugaran el pas a la gran final amb els Estats Units.

Després de la classificació argentina va arribar el torn de Xile. Capitanejats per Claudio Bravo, els xilens van endossar una golejada històrica a Mèxic. Després d’una primera part discreta, l’equip de Bravo s’imposava per 0-2, però després del descans va arribar la pluja de gols. Puch (2), Vargas (4) i l’exblaugrana Alexis Sánchez van ser els autors dels set gols que classifiquen Xile per a les semifinals, on es creuaran amb Colòmbia.