Màlaga CF – FC Barcelona: Resultat d’or en un partit gris (1-2)

Els gols de Munir i Messi, a l’inici de cada part, i les intervencions de Bravo han donat tres punts als blaugranes en un duel d’ofici i treball fosc

El FC Barcelona ha aconseguit l’objectiu principal que es plantejava en la seva visita al Màlaga a La Rosaleda (1-2). Els blaugranes han tornat a guanyar fora de casa en partit de Lliga gràcies als gols matiners de Munir i Messi a l’inici de cada part. En un partit sense brillantor, els de Luis Enrique s’han hagut de posar la granota de treball per superar un Màlaga molt intens i sumar tres punts que els tornen provisionalment al liderat. Un cop superat l’examen de Màlaga, els culers tornaran a posar el xip de la Copa del Rei per mirar de tancar l’accés a les semifinals.

El gol no podia ser més ràpid. Amb només un minut jugat, una jugada entre Messi i Suárez ha acabat als peus de Munir, que només ha hagut d’empènyer la pilota per avançar el Barça. El gol era una bona notícia per als blaugranes, però no n’hi ha hagut prou per controlar el partit. La pilota ha començat a córrer molt ràpida, però regnava el descontrol. El Màlaga, molt intens en tot moment, complicava la vida a un Barça que no es trobava còmode sobre la gespa.

Els andalusos han avisat amb un xut que, després de ser desviat per Bravo, s’ha estavellat al pal. Uns minuts després, Mascherano ha evitat a l’últim moment una rematada de Charles quan dos jugadors es plantaven sols davant de la porteria. I quan s’arribava a la mitja hora de joc, després d’aquests avisos, el Màlaga ha igualat. El Barça ha comès un error en la sortida, els andalusos han recuperat i Juanpi ha fet pujar l’1-1 al marcador.

Els de Luis Enrique no trobaven la manera de controlar el partit, i els locals ho aprofitaven per crear molts problemes. Tot i així, just abans del descans Munir i Messi han protagonitzat una doble ocasió. Kameni i Miguel Torres, en cada cas, han evitat el gol in extremis.

Millora notable

El canvi del Barça ha estat important en sortir dels vestidors. La calma i la serenitat han tornat, i els blaugranes han tingut un cert control, cosa que no havia passat durant tota la primera part. La millora ha estat clara, i aviat han arribat els fruits. Una llarga jugada col·lectiva ha acabat amb centrada d’Adriano que Messi ha rematat acrobàticament per tornar a avançar el Barça. En deu minuts els de Luis Enrique han creat més perill que en tot el primer temps, i Suárez ha estat a punt d’arribar a rematar una assistència de Messi.

El Màlaga, de nou per sota en el marcador, no ha abaixat el seu nivell d’intensitat. Els andalusos han tornat a pressionar el Barça i a arribar amb perill a la porteria. Bravo ha intervingut amb mèrit en un xut de Camacho per evitar l’empat, i el ritme, a poc a poc, ha tornat a baixar. Amb espais a l’esquena de la defensa, el Barça ha tingut algunes oportunitats per sentenciar, però no hi ha hagut punteria. Kameni i Bravo han salvat accions a les dues àrees, i només la necessitat del Màlaga ha creat emoció als últims minuts.