L’Eibar, la revelació de la temporada

Tot i no arribar en el seu millor moment, els bascos són vuitens a la classificació amb 36 punts i amb un balanç a Ipurua de set victòries, tres empats i quatre derrotes

[[DES_1]]En la segona temporada a la Primera Divisió en tota la seva història, l’Eibar, el rival del Barça aquest diumenge (16.00 hores), està aconseguint els seus millors registres. Després d’estrenar-se el primer curs amb una temporada notable, els bascos ha tornat a començar amb bon peu. De fet, en les 27 jornades que s'han disputat, els homes de Jose Luis Mendilíbar són vuitens a la classificació –amb 36 punts–, sis per sota de les posicions que donen accés a competicions europees. Tot i això, en les últimes jornades els blaugranes no n'han trobat la millor versió. En els últims tres partits han caigut contra el Celta (3-2), la UD Las Palmas (0-1) i el Sevilla (1-0).

On el conjunt basc ha demostrat ser més fort és a Ipurua. Al seu estadi, els bascos han sumat 24 punts (dels 36 totals) amb un balanç de set victòries, tres empats i quatre derrotes en els 14 partits que hi ha disputat. Aquests bons registres fan que l’Eibar s’hagi convertit en el sisè equip de la Lliga que més punts ha sumat com a local.

A més, també han demostrat ser un equip consistent. Al seu estadi l’Eibar només ha encaixat 13 gols, una xifra que els situa només per sota d’equips com el Barça (10), el Vila-real (7) o l’Atlètic de Madrid (6), que ocupen les primeres posicions de la classificació.

Borja Bastón, la gran referència

Un dels grans protagonistes de la bona temporada de l’Eibar és el davanter centre Borja Bastón. El madrileny s’ha convertit en l’home de referència de l’atac basc i és, amb 16 gols, el setè màxim golejador de tota la competició. A més, Bastón també s’ha convertit en un dels jugadors amb millor percentatge d’efectivitat de cara el gol: amb el 60,7%, el davanter centre dels bascos és el quart jugador amb millor registre, només per darrere de Messi, Aduriz i Benzema.