La Reial Societat, un equip en progressió

La Reial Societat, un equip en progressió

El Barça visita aquest dissabte un conjunt basc que ha anat de menys a més amb Eusebio a la banqueta

El proper repte del FC Barcelona a la Lliga és la visita d’aquest dissabte a Anoeta (20.30 hores, C+ Partidazo). El rival serà una Reial Societat que, al llarg de la temporada, ha anat de menys a més. Perquè després d’un inici irregular en què l’equip només va sumar nou punts en les primeres onze jornades, els de Sant Sebastià han aconseguit trobar un equilibri que els ha permès capgirar la situació. Un dels artífexs de la millora de l’equip txuriurdin ha estat el seu tècnic, Eusebio Sacristán. L’exfutbolista blaugrana i extècnic del Barça B va arribar a la banqueta donostiarra en substitució de David Moyes, el passat mes de novembre, i es va estrenar amb una victòria per 2-0 contra el Sevilla (Jornada 12).

Ara, amb Eusebio, la Reial Societat ha sumat vuit de les deu victòries que acumula en tota la temporada. A més, el triomf d’aquesta darrera jornada de Lliga (J31), després d’una volta com a tècnic, té cert valor, ja que va trencar la ratxa del Sevilla a casa, amb 13 partits consecutius sense perdre. Malgrat tot, abans de visitar el Sánchez Pizjuán, els bascos van tenir un daltabaix i acumulaven tres derrotes (3-0 contra l’Atlètic de Madrid, 1-0 contra el Celta i 0-1 contra la UD Las Palmas) i dos empats (1-1 contra Màlaga i Llevant).

Escalada en la classificació

Tot just fa una volta, quan va arribar Eusebio a la banqueta, la Reial Societat es trobava a la 14a posició, només dos punts per sobre del descens. Després de la victòria contra el Sevilla a la seva estrena, l’equip va visitar el Camp Nou. El resultat va ser de 4-0 i, tot i que van perdre una posició a la taula, a partir d’aquell moment els txuriurdin han anat escalant a la classificació. Així doncs, de la 15a posició en què es trobaven a la jornada 13, ara l’equip basc es troba 10è, amb 38 punts, lluny de les posicions europees, però sense la pressió de tenir les places de descens ben a prop.

Forts a Anoeta des de l’arribada d’Eusebio

Només cal mirar les xifres dels darrers deu partits de la Reial Societat com a local per veure que Anoeta és un camp complicat d’assaltar. Concretament, són les jornades que l’equip ha disputat a casa amb Eusebio a la banqueta. Els resultats aconseguits deixen un balanç de cinc victòries, tres empats i només dues derrotes. Abans, amb Moyes al capdavant, el conjunt txuriurdin no va ser capaç de sumar cap triomf com a local.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut