FC Barcelona – RCD Espanyol: Messi lidera una remuntada reial (4-1)

L’argentí, autor de dos gols i de dues assistències, encapçala la reacció blaugrana per encarar l’eliminatòria dels vuitens de final de la Copa en el dia del debut d’Arda Turan i Aleix Vidal

L’accés als quarts de final de la Copa del Rei està més a prop. El derbi jugat aquest dimecres al Camp Nou en una jornada de Reis freda ha començat amb un gol de Caicedo en l’única acció de perill visitant i ha acabat amb una golejada blaugrana que dóna arguments optimistes a l’equip de Luis Enrique per tancar l’eliminatòria la setmana vinent a Cornellà. Messi, autor d’un doblet i de dues assistències de gol a Piqué i Neymar Jr, ha estat el líder blaugrana, i també ha volgut tenir un detall de Reis regalant a l’afició una obra d’art en el xut de falta que ha significat l’1-2.

Després de veure’s les cares en un intens partit de Lliga jugat a Cornellà tot just quatre dies enrere i que va acabar sense gols, el capítol de Copa del Rei al Camp Nou ha estat ben diferent. Al derbi barceloní dels vuitens de final no li ha faltat intensitat, i també hi ha hagut gols. I no han tardat ni un quart d’hora a arribar. Primer s’ha pronunciat l’Espanyol, gràcies a una pilota recuperada per Marcos Asensio. El contraatac del balear ha acabat amb Caicedo entrant sol dins l’àrea i amb capacitat per xutar a l’esquerra de Ter Stegen.

L’acció ofensiva de l’Espanyol, aïllada, ha provocat una resposta imminent liderada per un Messi que aquest curs ja ha marcat en les sis competicions disputades. L’argentí no ha fallat davant Pau López quan ha rebut, des de la frontal, una assistència d’Iniesta. El capità ha agafat la batuta del ritme de joc blaugrana i, associant-se amb Neymar Jr, ha buscat el desequilibri davant Javi López.

El Barça tenia tancat l’Espanyol al seu propi camp i amb l’objectiu de buscar el segon abans dels descans. L’àrbitre hauria pogut xiular un penal del lateral blanc-i-blau sobre el brasiler, però la segona diana ha arribat en un xut de falta executat magistralment per Messi quan s’estava arribant al descans. La pilota ha sortit amb potència per sobre de la barrera i ha topat amb la part inferior del travesser, cosa que ha fet inútil l’estirada de Pau López.

La remuntada s’ha consolidat just començar la segona meitat. Una associació a la banda esquerra entre Iniesta i Messi ha acabat amb una bona centrada de l’argentí cap a Piqué. El central blaugrana, amb ànim ofensiu, estava dins l’àrea petita de Pau López i ha debilitat encara més un rival resignat a defensar.

Dos noms propis

Sense Felipe Caicedo, retirat per lesió, Ter Stegen ha estat tot un espectador de la segona meitat mentre l’equip de Luis Enrique buscava el quart gol en un partit especial per a dos noms propis: Arda Turan i Aleix Vidal. Després de sis mesos en què només han pogut entrenar-se, els dos debutants s’han mostrat lluitadors i ben integrats al joc de l’equip. El turc ha actuat com a interior dret en la seva hora de joc, mentre que el lateral català ha ocupat el lloc de Dani Alves en una última mitja hora amb poc ritme per les infraccions visitants.

Hernán Pérez i Diop han estat expulsats i el Barça ha continuat pressionant fins a aconseguir el quart gol, obra de Neymar Jr. El brasiler ha protagonitzat una bona rematada dins l’àrea i ha establert un 4-1 definitiu que permet afrontar amb satisfacció la tornada dels vuitens de final (dimecres 13 de gener, 21.00 hores).