El Barça arriba als 10.000 gols en partits oficials

El Barça arriba als 10.000 gols en partits oficials

Els de Luis Enrique, que han fet dos gols contra l’Arsenal a domicili, aconsegueixen aquesta xifra rodona en un total de 4.375 partits

Amb el segon gol marcat a l’Arsenal Stadium davant l’Arsenal, obra de Messi, el FC Barcelona ha arribat a la xifra dels 10.000 gols aconseguits en competicions oficials al llarg de la seva història. Uns números rodons obtinguts en un total de 4.375 partits que signifiquen una mitjana de 2,28 gols per matx, una capacitat golejadora envejable al llarg d’aquesta singladura que va començar amb la disputa de la Copa Macaya en aquell llunyà 1901.

Aquesta impressionant xifra de gols ha servit al FC Barcelona per conquerir un total de 126 títols oficials, des de la Copa Macaya de la temporada 1901/02 fins al Mundial de Clubs aconseguit el passat mes de desembre contra el River Plate. De fet, el Barça ha guanyat, com a mínim en una ocasió, totes les competicions oficials en què ha participat en la seva història, amb l’única excepció de les desaparegudes Copa d’Espanya, Copa de la UEFA i Copa Intercontinental.

Els golejadors històrics

Pel que fa als golejadors, en primer i destacat lloc hi ha Leo Messi, amb 441 dianes. La relació dels jugadors que segueixen l’astre argentí en gols marcats és un veritable compendi de noms gloriosos del FC Barcelona entre els anys vint i cinquanta: César Rodríguez (232 gols), Ladislau Kubala (194), Josep Samitier (184), Josep Escolà (167) i Paulino Alcántara (143).

L’autor del primer gol blaugrana en partit oficial va ser el davanter escocès George Girvan, el 20 de gener del 1901, en el matx inaugural de la primera Copa Macaya, que es va disputar en forma de lligueta i va ser el precedent del Campionat de Catalunya. Girvan va marcar l’únic gol del Barça, que va perdre al camp de l’Hotel Casanovas per 1-2 contra el potent Hispània, al capdavall el campió de la competició.

El gol 5.000, obra de Carles Rexach el 13 de desembre del 1970, va ser l’únic que va registrar el marcador al final del Màlaga-Barça corresponent a la tretzena jornada de la Lliga 1970/71 i jugat a La Rosaleda.

Gairebé setanta anys van passar entre el primer gol i el 5.000. Ara, però, n’han transcorregut poc més de quaranta-cinc des d’aquell gol de Rexach fins al que ha marcat Leo Messi i que ha suposat el 10.000. S’admeten apostes sobre quant de temps ha de passar fins que arribi el gol 15.000 del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut