Arriba al Camp Nou el Deportivo més segur en defensa dels últims anys

Arriba al Camp Nou el Deportivo més segur en defensa dels últims anys

El conjunt gallec està fent un molt bon inici de temporada, és sisè i ocupa places d’Europa League Defensivament l’equip de Víctor Sánchez està a l’alçada de l’Euro Dépor que es va endur la Lliga la temporada 1999/00

La temporada passada el Deportivo de la Corunya es va salvar en l’última jornada de Lliga al Camp Nou, amb un empat a dos gols. Set mesos després l’equip dirigit per Víctor Sánchez del Amo torna l'Estadi amb una ratxa totalment diferent de la d’aleshores. Amb catorze jornades disputades, els corunyesos arriben sisens, posició que els permetria jugar l’Europa League, amb només dues derrotes i catorze gols encaixats.

Aquesta temporada, a part del Deportivo, només els tres primers classificats han perdut dos partits: FC Barcelona, Atlètic de Madrid i Reial Madrid. La xifra parla del bon treball defensiu de l’equip gallec, però encara més si es comparen amb temporades anteriors dels blanc-i-blaus. El Deportivo no aconseguia arribar a la jornada catorze amb només dues derrotes a la Primera Divisió des de feia quinze temporades, xifra que es va assolir la temporada 2000/01, quan l’equip va quedar subcampió. Aquell equip històric el dirigia des de la banqueta Javier Irureta, que el curs anterior havia guanyat la Lliga amb el mateix equip i sobre el camp reunia jugadors d’entitat com Makaay, Tristán, Valerón i Mauro Silva.

A més, la bona feina de Víctor Sánchez també es tradueix en gols encaixats. La defensa gallega ha rebut catorze dianes, una mitjana d’una per partit, xifra que aquests últims anys només millora l’equip de la temporada 2003/04, encara entrenat per Irureta i amb alguns cracs a les seves files.

Lucas Pérez, al nivell dels últims pitxitxis deportivistes

Lucas Pérez és el màxim golejador del Deportivo amb deu gols en catorze partits, una mitjana de 0,71 per partit. Actualment empata amb Aduriz i Cristiano Ronaldo, i està a un gol d’atrapar el màxim golejador nacional de la competició, Agirretxe. Lucas Pérez està fent números a l’alçada dels dos últims pitxitxis del Deportivo de la Corunya a Primera, Diego Tristán i Roy Makaay. El jugador andalús va guanyar el trofeu al màxim realitzador en Lliga la temporada 2001/02 amb un total de 21 dianes, però en catorze jornades n’havia aconseguit set. Roy Makaay aconseguiria el títol individual la temporada següent amb un total de 29 gols, i casualment en catorze jornades disputades havia marcat 10 gols, els mateixos que l’actual pitxitxi gallec. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut