Vila-real - FC Barcelona: Gol d’or de Sandro (0-1)

Una diana del davanter del planter al minut 81 ha donat el triomf a un Barça autoritari a Vila-real

El Barça ha sumat la seva segona victòria a la Lliga al camp d’un Vila-real exigent com sempre. Ha estat un partit elèctric, dominat pels visitants, però amb pilotes al pal dels dos bàndols. Capitanejat per Messi, el conjunt blaugrana sentenciaria a les acaballes gràcies a un gol de Sandro Ramírez, que acabava de debutar a la Lliga.

La confirmació culer de les bones sensacions despreses en la jornada anterior no s’ha fet esperar. El Barça ha aparegut al Madrigal intens i vertical. Dominava i mossegava quan perdia la pilota. Les seves jugades eren llargues i pràcticament només es jugava en terreny groguet. No s’ho pensaven els interiors Rakitic i Rafinha a l’hora de disparar quan trobaven bones posicions. També generava perill per la banda d’un motivat i profund Dani Alves.

Messi, molt lúcid i actiu, liderava les envestides culers. Al minut 15, el porter Asenjo ha volat per desviar un xut endimoniat de Pedro després d’una assistència de l’argentí. I poc després el mateix extrem canari reclamava un possible penal. De totes maneres, la millor oportunitat blaugrana al primer temps la firmava Messi, amb un xut de falta des del vèrtex de l’àrea que, desviat per un rival, s’estavellava a la fusta.

El Vila-real, molt prudent i ordenat, es limitava tancar-se i mirava de frenar la velocitat barcelonista en la circulació. Això sí, Víctor Ruiz s’ha trobat amb una ocasió boníssima en un servei lateral que no ha pogut dirigir amb precisió. El Barça no li concedia cap contraatac, una de les seves millors armes.

Asfixiat en el primer temps, el Vila-real ha dit la seva a la represa quan una centrada des de l’esquerra de Cheryshev l’ha rebutjada Mathieu al pal. Un ensurt majúscul en un moment en què al Barça li costava trobar espais. Al minut 59, un intervencionista Luis Enrique ha introduït Neymar en busca de més desequilibri. Amb ell sobre la gespa, l’equip ha recuperat ‘punch’. Ha tingut el gol als seus peus en una acció estranya en què Víctor Ruiz li ha negat sobre la mateixa línia després d’entrebancar-se (min 67).

Al 70 entrava l’heroi Sandro al terreny de joc i per uns instants el partit s’ha trencat. I és que el Vila-real ha contestat amb un nou tret al pal, ara de Pina (min 71). Xavi participaria en el tram final per recobrar el control i tornar a amenaçar Asenjo. Dit i fet. El Barça es tornava a topar amb el pal amb un xut amb la dreta de l’omnipresent Messi (min 77). Tanta insistència trobaria el premi al minut 81: Neymar ficava una pilota interior per a l’argentí, que superava el porter amb un toc subtil i un oportú Sandro rubricava el 0-1.

Tot i el desgast físic, el ritme era trepidant. S’estiraria el Vila-real en els instants finals per igualar i, en aquestes, el Barça hauria pogut ampliar la seva renda. Al final, el gol de Sandro ha servit per rescatar tres punts meritoris i valuosos del Madrigal.