fcb.portal.reset.password

FOTO: MIGUEL RUIZ / FCB

El vestidor del primer equip parlarà enguany molts idiomes. Fins a onze: català, castellà, anglès, francès, italià, holandès, alemany, croat, portuguès, bassa i àrab. A banda del català i el castellà, dominats per la majoria dels integrants de la plantilla de Luis Enrique, aquesta temporada s’han afegit al vestidor l’alemany i el croat, inexistents el curs passat.

Domina tots dos idiomes Ivan Rakitic, un dels jugadors que més en parla. El jugador croat nascut a Suïssa sap comunicar-se en castellà, anglès, alemany i croat. De fet, empra l’alemany per entendre’s amb el porter Marc-André ter Stegen i el croat per fer-ho amb el jugador del Barça B Alen Halilovic.

També parlen quatre idiomes Rafinha (català, castellà, portuguès i anglès) i Song (anglès, francès, castellà i bassa, un idioma del Camerun). Mathieu i Vermaelen també saben francès, mentre que Munir El Haddadi, del Barça B, és l’únic futbolista que també parla àrab. L’italià, en aquest cas, està representat pel nou tècnic, Luis Enrique, que va treballar durant un any a Roma.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();