fcb.portal.reset.password

Luis Enrique, davant d'una foto de Bobby Robson, a St George's Park. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

St George’s Park és un centre en el qual es venera les figures del futbol anglès. Fotografies i fins i tot escultures les recorden. La coincidència ha volgut que el Barça s’hi trobi instal·lat en el dia del cinquè aniversari de la mort de Sir Bobby Robson. L’exseleccionador anglès va dirigir Luis Enrique la temporada en què es va asseure a la banqueta del Barça (1996/97). Així, l’ara tècnic blaugrana ha tingut unes paraules de record per a Robson en una entrevista a la Federació Anglesa de Futbol.

Què significa per a vostè Bobby Robson com a entrenador?
“Va significar molt per a mi en el meu primer any al Barça, el curs 96/97. Va ser el seu primer i últim any al Club, juntament amb Mourinho. Vaig tenir l'oportunitat de jugar en moltes posicions, molts partits, i va ser un any del qual guardo molts bons records i només en puc dir coses positives”.

I per al FC Barcelona, com a Club, què significa?
“Tot i que només va ser una temporada, va ser plena de títols, amb la Recopa, la Copa del Rei i la Supercopa d’Espanya. Era una temporada difícil perquè era el primer any postCruyff, el Barça va optar per un entrenador de l’experiència de Robson i crec que va complir amb escreix amb el que s’esperava. Recordo també que va ser difícil pels molts fitxatges de la temporada”.

Com era com a tècnic?
“El Robson que vam conèixer a Barcelona ja era un entrenador qualificat, que havia guanyat títols. Tenia una experiència i un bagatge. Era molt respectat en l'àmbit general. Tenia les idees molt clares, amb conceptes d’atac i una filosofia senzilla i propera”.

Què ha après d’ell com a entrenador?
“A l’època que el vaig tenir ni m’imaginava que seria entrenador! L’espontaneïtat, la naturalitat... Més enllà dels seus coneixements futbolístics, saber portar un grup i adaptar-se a les exigències d’un equip gran, en diferents circumstàncies. Recordo fins i tot que als descansos agafava els vasos de plàstic i feia la tàctica allà perquè veiéssim els moviments, un home amb recursos. I de tracte molt fàcil”.

Com creu que se sentiria veient un dels seus jugadors dirigint el FC Barcelona?
“No crec que fos una sorpresa. Ell va ser un gran jugador. És normal que, tenint un bagatge, molts exjugadors ens convertim en entrenadors. Va unit una mica a la manera que tenia de veure el futbol ell, a la manera que tenim de veure’l els jugadors, amb passió. Jo crec que es podria veure una mica reflectit en la manera d’interpretar el futbol”.

Robson deia que Luis Enrique havia estat un dels millors jugadors que va entrenar a Barcelona. Què li sembla?
“Amb ell sempre vaig tenir un ‘feeling’ molt bo, una molt bona relació. Vaig començar jugant de defensa, a mesura que em donava oportunitats al davant marcava gols i sempre parlava molt bé de mi. Ho agraïa perquè era el meu primer any al Barça i era un any molt important”.

Si li pogués preguntar ara alguna cosa, quina seria?
“Serien moltes! Per què només una? Moltes coses sobre la interpretació del joc. De la seva època i d’ara. Segur que seria una xerrada molt amena i interessant per a mi, i en podria aprendre molt”.

 


Luis Enrique recuerda a Bobby Robson por fcbarcelona
Tornar a dalt