Els tres rivals, un per un

Els tres rivals, un per un

PSG, Ajax i APOEL seran els primers esculls a superar per seguir a la màxima competició europea

El Barça ja coneix els seus tres rivals a la primera fase de la Lliga de Campions. L’equip de Luis Enrique ha quedat emparellat al grup F i s’enfrontarà al París Saint Germain, l’Ajax i l’Apoel Nicòsia. Tres equips que posaran a prova l’equip blaugrana per passar a la fase d’eliminatòries de la Lliga de Campions.

París Saint-Germain

Els francesos, actuals campions de la Ligue 1, ja es van enfrontar al FC Barcelona ara fa dues temporades als quarts de final en una eliminatòria que es va acabar decidint pel valor dels gols a camp contrari (3-3). En aquella ocasió els blaugranes van ser els triomfadors d’una eliminatòria molt ajustada.

D’entre totes les seves figures destaquen dos exblaugranes. Un, Laurent Blanc, viu la seva segona temporada a la banqueta parisina; l’altre, Zlatan Ibrahimovic, és el referent a la gespa i el seu màxim exponent en atac. Motta i Maxwell completen la legió d’exblaugranes al PSG. També destaquen a la seva plantilla la parella de centrals de la selecció brasilera (David Luiz i Thiago Silva) i molts altres futbolistes, com Lavezzi, Cavani, Marquinhos, Matuidi i Cabaye.

Ajax

Blaugranes i ‘ajacied’ no s’havien enfrontat mai en competició oficial fins a la temporada passada i aquest any repeteixen al mateix grup. En els enfrontaments d’ara fa un any l’equip dirigit pel Tata Martino va guanyar a l’Estadi per un clar 4-0, però va acabar caient a l’Amsterdam Arena per 2-1.

L’equip de Frank de Boer compta amb alguns dels jugadors que van destacar al passat Mundial amb la selecció holandesa, com el porter Cillessen i el defensa Daley Blind. Com és habitual, però, l’equip holandès té una plantilla molt jove en què el jugador més veterà no arriba als 30 anys (Moslander, 1985) i en què la majoria són ja nascuts als anys 90.

APOEL Nicòsia

Serà la primera vegada que Barça i APOEL es troben en competició europea. De fet, per trobar la darrera experiència blaugrana amb un equip de Xipre cal anar fins a la Recopa de la temporada 1996/97, quan l’equip de Bobby Robson es va enfrontar a l’AEK Larnaca.

L’equip de Xipre arriba provinent de la fase prèvia, en què va eliminar amb claredat l’equip danès de l’Aalborg per una resultat global de 5-1. A la porteria hi destaca Urko Pardo, que va viure una experiència de tres temporades al futbol base blaugrana, on va coincidir amb jugadors de l’actual plantilla blaugrana com Messi i Iniesta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut