fcb.portal.reset.password
Jugadors blaugranes en el stage de 1975

Jugadors blaugranes en el stage de 1975 / FOTO: ARXIU FCB

El 14 de juliol el FC Barcelona iniciarà la pretemporada, que comptarà amb una novetat. Després de quatre temporades, el primer equip tornarà a realitzar una estada a l'estranger. Ho farà a terres angleses, com la temporada 2009/10 –l'última fins ara–, en la qual l'equip es va desplaçar fins a Marlow (Londres) per preparar la campanya.

El conjunt blaugrana va començar a fer 'stages' l'any 1970 a La Molina, destí que es va repetir el 1972. Va ser el primer dels quatre que s'han realitzat a Catalunya. A més, el 1972 també es van desplaçar a Olot per fer una altra part de la preparació de la campanya. Després de molts anys sense realitzar un 'stage' a Catalunya, el 2004 se’n va fer un a Peralada (Girona).

Holanda, destí preferit

Un costum, el de les estades a l'estranger, iniciat per l'entrenador holandès Rinus Michels la temporada 1973, quan es va endur els futbolistes a Papendhal, Holanda. Un país que, de la mà d'entrenadors com Venables, Lattek i Cruyff, es va convertir en el lloc preferit per preparar les diferents temporades. Així ho demostren els 12 anys consecutius (1988-2000) en els quals el conjunt blaugrana va viatjar a terres holandeses per realitzar diferents estades.

No només Holanda i el Regne Unit van poder gaudir dels 'stages' de l'equip blaugrana. Països com Suècia, Suïssa i Dinamarca van ser triats per dur-hi a terme fases de la pretemporada. El 1997, abans de l'estada a Holanda, el FC Barcelona viatjava a Suècia. Els anys 2000 i 2001, el país helvètic va ser el triat per realitzar part de la pretemporada.

Els anys 2005 i 2006 la ciutat d'Aarhus (Dinamarca) va ser la triada perquè Frank Rijkaard i els seus homes realitzessin part de la preparació. Després dels dos 'stages' a Dinamarca el Club va començar a triar el Regne Unit per a les seves estades de pretemporada.

El Regne Unit, cada vegada més habitual

Aquesta vegada el primer equip es desplaçarà fins a St. George’s Park, seu principal de la Federació Anglesa. Serà la quarta vegada que els blaugranes viatgin a terres angleses –abans ho havien fet el 1998, el 2001 i el 2009–, i la sisena vegada que ho facin a terres del Regne Unit després de desplaçar-se a Escòcia els anys 2006 i 2007 sota les ordres de Frank Rijkaard.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();