fcb.portal.reset.password

Els cinc laterals brasilers del Barça abans de Douglas Pereira

Douglas Pereira, l’últim reforç del FC Barcelona per a la temporada 2014/15, s’ha convertit en el sisè lateral brasiler que vesteix la samarreta blaugrana al segle XXI. El nou defensa del Barça arriba procedent del Sao Paulo per reforçar una posició que tradicionalment ha comptat amb jugadors brasilers que han brillat al Camp Nou.

Juliano Belletti, Sylvinho, Maxwell, Adriano Correia i Dani Alves són els cinc predecessors del nou lateral dret blaugrana dels últims anys. Entre els cinc sumen un total de 50 títols amb la samarreta blaugrana, i tots ells han destacat durant la seva etapa al Camp Nou. Els primers a arribar van ser Belletti, procedent del Vila-real, i Sylvinho, del Celta, l'any 2004. Com a blaugrana, Belletti sempre serà recordat pel gol que va donar la segona Champions League al Club l’any 2006 a París. Sylvinho, per la seva banda, va aixecar dues vegades l''orelluda'.

L’any 2008 va arribar al Barça Dani Alves, que ha disputat amb el conjunt barcelonista un total de 298 partits i ara serà company de posició de Douglas sobre el camp. Un any després d’Alves va fitxar Maxwell, que arribava procedent de l’Inter de Milà per reforçar el lateral esquerre. L’any següent, el 2010, va arribar un altre brasiler, Adriano Correia. Igual que Alves, arribava procedent del Sevilla i actualment compleix la cinquena temporada al Camp Nou.

Així doncs, Douglas Pereira es converteix en el sisè lateral brasiler a vestir la samarreta del Barça en els últims anys i ho fa amb el repte d’igualar o millorar els currículums dels seus predecessors al Club.


Tradición brasileña en el lateral por fcbarcelona
Tornar a dalt