Claudio Bravo:

Claudio Bravo: "La qüestió és adaptar-se al nou sistema de joc"

El porter xilè ha explicat algunes de les diferències tàctiques amb què es troba Ha destacat la seva bona adaptació i el molt bon ambient de treball amb els seus companys

"Són moltes coses les que m'ha tocat canviar, però des del primer dia em sento molt bé". El nou porter del Barça insisteix que la novetat li prova; l'assumeix amb naturalitat, perquè "cal estar sempre preparat". El xilè s'ha adaptat a l'equip i a les exigències del tècnic, Luis Enrique: "Tenim xerrades amb ell cada dia, parlem de moltes coses; de posicionament, d'estratègia, de formes de joc...". El nou projecte blaugrana s'està gestant en la bona direcció, tot i els molts canvis que ha viscut l'equip aquesta temporada.

En roda de premsa a la Ciutat Esportiva Joan Gamper Bravo ha fet balanç de l'actuació de tot el grup a l'inici de Lliga i del seu paper en el partit contra l'Elx. El bon joc i la pressió constant de l'equip van provocar que gairebé no hagués d'intervenir en el joc, però, diu, "s'afronta amb la mateixa concentració i pendent de totes les jugades del partit", perquè "quan et toca intervenir has d'estar al 100% i has de ser capaç de seguir en contacte constant amb els companys". El xilè valora "els tres punts", però, al marge de la victòria, destaca el joc, "perquè l'equip va mantenir la forma i la dinàmica de pressió". Cal no oblidar que contra l'Elx el Barça va jugar "molta estona amb un home menys" i va saber resoldre pressionant. "Ens dóna confiança", ha assegurat Bravo.

Estic acostumat a jugar de manera similar amb la selecció de Xile

L'exporter de la Reial Societat també ha destacat el que per a ell és la principal novetat que ha viscut amb el canvi d'equip: la diferència tàctica i el seu paper en aquest esquema. El caràcter del joc barcelonista, sempre pressionant i amb grans espais entre el mur defensiu i el porter, ha variat lleument la forma de jugar a la qual està més acostumat el xilè. "En sóc conscient, però estic acostumat a jugar de manera similar amb la selecció de Xile", ha recordat. Les línies defensives també se solen col·locar per davant del mig camp i qualsevol pilota llarga et pot complicar. És qüestió d'adaptar al sistema de joc". Com va demostrar en el primer partit de Lliga, Bravo s'hi està adaptant sense problema.

En ser preguntat pels sistemes defensius que està treballant l'equip, el porter ha deixat clar que s'estan centrant en els dos sistemes, "en zona i a l'home". Perquè "cal estar preparats per tot i em sento còmode en els dos sistemes", diu. "Les dues facetes les treballem molt".

Als que coneixem Munir no ens sorprèn. Té qualitat per arribar molt lluny

Bravo també ha recordat que el bon paper de Munir durant la pretemporada i a l'inici del curs no el va sorprendre, perquè ho veu cada dia: "Als que el coneixem no ens sorprèn. Té qualitat per arribar molt lluny”.

L'adaptació del nou fitxatge està sent exactament com s'esperava. El que més l'ha sorprès i el que mes valora, recorda, és el tracte humà de la gent que treballa amb ells. "M'he trobat amb gent que m'ha ajudat molt". El porter assenyala el valor "humà de l'equip". "Estic molt a gust en la faceta personal i em sento molt bé". També ha insistit en la convivència òptima amb els altres dos porters de la plantilla, Masip i Ter Stegen: "Tenim una molt bona competència. Ajuda a apujar el nivell i a mantenir la competitivitat interna que el nou entrenador vol mantenir al llarg de tota la temporada". Bon ambient -"els nous ens hem adaptat molt bé", insisteix-, competència interna i exigència física, les claus del nou Barça de Luis Enrique. Un projecte que il·lusiona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut