40 anys del debut de Johan Neeskens amb el Barça

40 anys del debut de Johan Neeskens amb el Barça

El seu primer partit va coincidir amb la inauguració de l’estadi José Rico Pérez Va jugar els segons 45 minuts i els blaugranes van guanyar per 0-4

Aquest diumenge, 3 d’agost, es compleix el 40è aniversari del primer partit de Johan Neeskens amb el FC Barcelona, al partit inaugural de l’estadi José Rico Pérez de l’Hèrcules d’Alacant.

Provinent de l’Ajax, Neeskens havia estat una de les figures de la selecció holandesa que havia enlluernat al Mundial d’Alemanya 74. El Barça el va contractar per fer doblet d’estrangers amb el seu compatriota Johan Cruyff, tot confiant en una ràpida nacionalització del peruà Hugo Sotil, cosa que malauradament no va succeir.

Debut amb golejada

Aquell 3 d’agost de 1974 el Barça que dirigia des de la banqueta l’holandès Marinus Michels tenia un compromís a terres llevantines amb motiu de la inauguració del José Rico Pérez. Per als 30.000 afeccionats que omplien les grades del nou estadi la festa era completa, ja que el seu Hèrcules, un nou i flamant equip de Primera Divisió, s’enfrontava al Barça de Cruyff, el campió de Lliga 73/74. Els homes de Michels es van mostrar força superiors i van guanyar per 0-4, amb gols de Rexach, Asensi, Cruyff i Pérez.

Neeskens, que només va jugar els segons 45 minuts, va entrar a poc en joc en el seu primer partit amb la samarreta blaugrana, cosa lògica a causa de l’escàs temps que feia que estava amb els seus nous companys. En qualsevol cas, les vegades que va intervenir van deixar palesa la seva classe i van apuntar molt bones coses.

Ídol de l’afició

Més endavant, els seguidors barcelonistes van tenir força oportunitats per comprovar quina mena de jugador era Neeskens. Tot punt d’honor, el migcampista holandès tenia com a principal divisa un infatigable esperit de lluita i sempre acabava els partits amb la samarreta xopa de suor. L’afició ho va saber valorar i quan Nees va deixar el Club l’any 1979 ho va fer plorant desconsoladament, desbordat per les aclamacions de la munió que omplia la plaça Sant Jaume l’endemà de guanyar la Recopa de Basilea.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut