Tito Vilanova, protagonista a la premsa

Tito Vilanova, protagonista a la premsa

Diaris d’arreu del món es fan ressò de la mort de l’extècnic blaugrana als 45 anys després d’una llarga lluita contra el càncer

La mort de Tito Vilanova als 45 anys ha fet la volta al món. La mort de l’extècnic blaugrana després d’una llarga lluita contra el càncer ha commocionat el món de l’esport, i la premsa tant nacional com internacional se n’ha fet ressò i ha volgut retre-li el seu particular homenatge.

“Etern”

Tots els diaris esportius catalans i espanyols reserven la seva portada al complet per homenejar la figura de l’extècnic del Barça. ‘L’Esportiu’ i el ‘Mundo Deportivo’ fan servir l’adjectiu “etern”. L’‘Sport’ titula: “Un gran entrenador i una bona persona” amb una fotografia gran de Vilanova. En l’àmbit espanyol, el titular del ‘Marca’ destaca la força de l’exentrenador blaugrana: “La teva lluita va ser una lliçó”, mentre que l’‘As’ obre la seva edició amb un: “Mor Tito. El futbol plora”.

Els diaris generalistes catalans reserven la seva principal fotografia de la portada per a Tito Vilanova. El ‘Diari Ara’, el ‘Punt Avui’ i ‘El Periódico de Catalunya’ coincideixen en titular amb les paraules “Fins sempre”, mentre que ‘La Vanguardia’ recalca: “Tito entra a la llegenda”. Els principals diaris generalistes espanyols han volgut elogiar la lluita de l’extècnic blaugrana. L’‘ABC’ titula: “Dol a tota Espanya per la mort de Tito”; ‘El Mundo’ ho fa amb un: “L’ànima del millor Barça”, i ‘El País’: “El futbol plora a Tito”.

“Vilanova, derrotat pel càncer”

La premsa d’arreu del món s’ha fet ressò de la mort de Tito Vilanova. El diari francès ‘L’Equipe’ explica la biografia de l’exentrenador blaugrana sota el titular: “El Barça plora a Vilanova”. Els dos diaris esportius italians també tenen el seu record per a l’extècnic blaugrana. ‘La Gazzeta Dello Sport’ titula: "Vilanova mor als 45 anys. L'extècnic del Barça lluitava contra el càncer des de 2011". I el ‘Corriere dello Sport’ ho fa així: "Barcelona de dol, mor Vilanova".

A Alemanya, el ‘Bild’ obre amb: “Càncer, mor Tito Vilanova”, i expliquen que el tècnic de Bellcaire d’Empordà va començar a les banquetes com a ajudant de Pep Guardiola. Al ‘The Guardian’, sota el titular “Tito Vilanova mor als 45 anys”, remarquen que era una persona “mesurada, que va liderar un Barça que va aconseguir un rècord de punts a la Lliga i que com a assistent de Guardiola va construir un dels millors equips de la història de l’esport”. "Va ser prou fort per tornar al Camp Nou al març i veure el seu Barça guanyar la Lliga”, destaca el ‘The Telegraph’.

A l’altra banda de l’Atlàntic, el diari ‘Olé’ de l’Argentina titula “L’últim adéu”, i recalquen les paraules de suport que li va donar Leo Messi: "Una persona difícil d’oblidar. Sempre et recordarem”. Al Brasil, el diari ‘O Globo’ explica la biografia de l’extècnic del Barça i destaca que “tenia l’ADN del Barça”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut