Rakitic completa l’accent croat del Barça

Rakitic completa l’accent croat del Barça

Els basquetbolistes Ante Tomic i Mario Hezonja eren fins ara els únics esportistes del FC Barcelona amb origen croat Tomic, Hezonja i Halilovic han viscut camins similars, mentre que Rakitic se sent croat tot i haver nascut a Suïssa

Al llarg d’aquest curs 2013/14, la relació entre el Barça i Croàcia ha estat estretament vinculada a la secció de bàsquet i a dos noms propis com els d’Ante Tomic i Mario Hezonja. Aquest lligam s’ha ampliat amb la contractació de dos futbolistes croats: Ivan Rakitic i Alen Halilovic.

Rakitic entrarà de ple en la dinàmica del primer equip després d’haver-se convertit en una peça fonamental al migcamp del Sevilla, mentre que Halilovic, amb els 18 anys complerts just aquest dimecres, iniciarà la seva trajectòria al Club amb el Barça B.

Camins comuns

Tomic, Hezonja i Halilovic defensaran els mateixos colors la propera temporada després d’haver viscut camins similars. Tots tres han nascut a la localitat costanera de Dubrovnik i han desenvolupat part de la trajectòria esportiva a la capital, Zagreb.

Els dos basquetbolistes van militar al KK Zagreb abans de sortir del país i anar cap a l’estat espanyol. Tomic hi va créixer com a esportista entre el 2004 i el 2010, mentre que Hezonja ho va fer entre el 2010 i el 2012. Allà va debutar com a jugador professional abans d’anar al Barça B. Halilovic també va formar-se com a futbolista a la capital, amb el Dinamo de Zagreb. Amb aquest club va convertir-se el 2012 en el debutant més jove de la Lliga croata, quan només tenia 16 anys.

Hezonja: “Halilovic us sorprendrà, té molta qualitat”

La connexió entre el bàsquet i el futbol blaugrana parlarà més croat que mai. Des del Palau Blaugrana es veu amb bons ulls l’arribada de Halilovic i Rakitic al Miniestadi i al Camp Nou, respectivament. "Només conec Halilovic. De fet el conec personalment a ell i al seu germà perquè tenim amics comuns. Sé que li anirà molt bé, sorprendrà als barcelonistes perquè té molta qualitat", ha declarat Mario Hezonja sobre l'arribada del jove croat.

“No sóc gaire futboler i no tinc el plaer de conèixer Halilovic ni Rakitic, però espero que tots dos ho facin molt bé al Barça”, afirma, per la seva banda, Ante Tomic. El pivot, a més, comenta: “De Halilovic sé que és d’origen bosnià i va anar a jugar a Zagreb; de Rakitic sé que és d’origen suís. Segur que poden ser dues bones incorporacions”.

La sang croata de Rakitic

Ivan Rakitic no ha nascut a Dubrovnik ni ha jugat a Zagreb, però aquest estiu està disputant el Mundial amb la selecció de Croàcia. Va néixer fa 26 anys a Suïssa i va formar-se al Basilea, però, després de jugar amb la selecció helvètica sub-21, va decidir canviar d’opinió per jugar amb la selecció absoluta del país dels seus pares.

L’arribada dels dos futbolistes croats també suposa allargar fins a quatre la llista de jugadors croats vinculats al FC Barcelona. Els seus predecessors són Goran Vucevic i Robert Prosinecki.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut