fcb.portal.reset.password

Entrevista a Alexis Sánchez. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

En la primera part de l’entrevista a www.fcbarcelona.cat Alexis Sánchez se centrava en l’apartat purament futbolístic i ara explica aspectes més personals. Malgrat una timidesa reconeguda, el davanter es mostra distès i espontani a l’hora d’enfocar temes íntims. Quin és l’origen del ‘9’? Què troba a faltar d’Itàlia, on va jugar del 2006 al 2011? Com se’l coneix al vestidor? Té Twitter? Les respostes, a continuació:

Per què porta el ‘9’?
“M’havien dit els números que quedaven lliures al Barcelona. Com que admiro molt el ‘Fenomen’ Ronaldo, el brasiler, el vaig voler usar. Ell va utilitzar el ‘9’ aquí, va fer una bona campanya i el vaig voler dur per ell”.

Ha tingut gaires ídols?
“La meva mare. L’únic ídol que tinc és la meva mare”.

Què és el que més enyora de Xile?
“La família, el menjar i, a vegades, la gent. Però m’he adaptat molt bé a Barcelona i estic molt tranquil”.

I d’Itàlia?
“El menjar, més que res. Es menjava molt bé i a l’hora. Allà sopaves a les 8 o les 9 i aquí ho fas a les 10, però t’hi acostumes”.

Està cansat que li recordin allò de 'sóc un jugadoràs'?
“No sé si cansat, però avorreix que hagis de tenir molta cura amb cada frase que dius en una entrevista. I més quan estàs en un equip gran com el Barça, on et veuen tots els detalls”.

Continuen anomenant-lo 'Cachai' al vestidor?
Sí, a vegades ‘Cachai’ i d’altres ‘Alexis’... Significa ‘m’entens?’. El primer dia que vaig arribar aquí, com que a Xile s’utilitza molt, se’m va quedar enganxat. Ara no esmento més la paraula ‘cachai’, ara dic ‘m’entens?’, perquè així no em seguiran molestant!”.

Quin plat ha descobert durant la seva etapa a Barcelona?
“La paella m’agrada molt. Sempre que tinc l’oportunitat en menjo”.

En alguna ocasió ha apuntat la seva afició al cinema. Què l’interessa?
“Poso les pel·lícules a casa i ens posem a veure films de terror en família. No recordo l’última pel·lícula que vaig veure al cine, encara que m’agrada molt anar-hi”.

Quina música escolta?
“Una mica de tot. Salsa, ‘reggaeton’, cúmbia... Depèn del moment”.

Una gran part dels seus companys utilitzen les xarxes socials. Té previst iniciar-s’hi?
“No sóc gaire de Twitter o Instagram. Al principi és entretingut, però després m’avorreix i em cansa perquè has d’estar tot el dia amb el mòbil”.

Un vídeo de 630.000 visites

El vídeo d’un gest tècnic d’Alexis Sánchez en un entrenament va generar més de 630.000 visites en menys de tres mesos al YouTube oficial del FC Barcelona. “Ho pot fer qualsevol jugador. Són moments en què un fa jocs, es diverteix al camp, es relaxa. O per conversar coses personals amb els companys”, comenta. No és estrany que es quedi al final dels entrenaments fent malabars sol o amb altres jugadors. “Abans era més físic i ara he de ser més tècnic”, considera el xilè.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();