FC Barcelona - CA Osasuna: Trenca-xarxes (7-0)

Un Barça excels goleja l’Osasuna el dia que Messi ha superat el rècord anotador d’Alcántara L’argentí (3), Alexis, Iniesta, Tello i Pedro han estat els autors de les dianes blaugrana

L’equip es presentarà diumenge que ve al Bernabéu en un duel decisiu per a la Lliga havent recobrat les millors sensacions. A la victòria contra el Manchester City a la Champions se n’hi ha afegit una altra d’exhuberant davant l’Osasuna. El Barça s’ha agradat en una actuació majúscula. Amb Leo Messi de protagonista: s’ha convertit en el màxim realitzador absolut de la història del Club amb un hat-trick i ha engegat un autèntic vendaval futbolístic. Els de Martino mossegarien fins al final i se n’enfilarien fins als set gols.

Partia el Barça amb vuit dels jugadors que van vèncer dimecres el City (descansaven Piqué, Cesc i Neymar). L’Osasuna, atrevit d’entrada, li ha complicat les coses durant el quart d’hora inicial. Fins i tot ha vist com anul·laven un gol a Oriol Riera per clar fora de joc després d’un rebuig de Valdés a xut d’Armenteros. Semblava com si al Barça se li estigués encallant el partit, sense gaire ritme fins llavors, quan ha reaparegut la seva versió més lluent.

Comença el 'show'

Al minut 17 s’ha produït l’històric gol de Messi, el que igualava la cèlebre marca de Paulino Alcántara, àlies ‘el trenca-xarxes’ (369). Ha estat una sensacional acció col·lectiva, d’esquerra a dreta. Pedro ha desequilibrat per la seva banda, ha servit per a Xavi, que ha fet una maniobra perfecta a la frontal per habilitar Alexis. La centrada del xilè l’ha rematat Messi al fons de la xarxa. Tot seguit, en una altra jugada coral, el toc delicat d’Alexis s’ha escapat per dalt.

El ‘9’ blaugrana es mostrava molt actiu i ha recollit la recompensa al minut 22, en la tercera combinació consecutiva excelsa del Barça. Aquest cop per l’esquerra. Alba i Iniesta han traçat una paret i la centrada del lateral l’ha culminat a plaer Alexis, anticipant-se al seu defensor. Els locals s’havien apoderat per complet de la pilota, amb un Iniesta creixent que s’ha exhibit al minut 34 amb una canonada impressionant amb l’esquerra que ha entrat com un obús. L’equip estava pletòric de confiança davant d’un rival rendit.

El joc del Barça era intens, clarivident i vistós. Fins al descans ha disposat de múltiples oportunitats per ampliar l’avantatge. Desdibuixava la defensa navarresa amb un allau de recursos, a vegades per fora i d’altres per dins. Un recital. A la represa, el conjunt blaugrana ha seguit molt ficat. S’ha merescut el gol Pedro amb una incursió plena d’habilitat, encara que Riera i Arribas també haurien pogut retallar distàncies a boca de canó (min 52 i min 59). Com era lògic, les revolucions culers havien disminuït un pèl.

Leo 370 i 371

Amb el matx encarat, Martino ha donat descans a homes com Xavi, Alexis i Mascherano. Faltaven, però, més instants màgics. Al minut 62 Messi s’ha escapolit de forma increïble de dos rivals, s’ha associat amb Iniesta i s’ha apuntat el 4-0. El número 370 en el seu compte particular amb el primer equip. El públic del Camp Nou, especialment sorollós aquesta tarda, s’ha sumat a la festa de Leo corejant-lo i fent l’onada. El gol reactivaria el Barça.

Messi ha tingut a tocar el hat-trick amb una precisa centrada de Pedro des de la dreta, però el seu toc s’ha perdut per sobre el travesser. L’extrem canari ha estat molt generós i productiu en tot moment. A continuació, era el porter Andrés el que evitava el gol de Messi amb una mà salvadora. Res podria fer en un llançament de rosca de Tello -que acabava de sortir- des de la frontal en direcció a l’escaire (min 78).

La cirereta, és clar, l’havia de col·locar Messi. L’argentí ha rebut una gran passada d’Alves i superaria Andrés amb un tret amb la dreta. I encara abans d’acabar, Pedro trobaria el gol buscat incansablement en els 90 minuts anteriors. En definitiva, un partit majestuós del Barça.