fcb.portal.reset.password

Xavi, en la roda de premsa. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

A poc més de 48 hores per al Clàssic, Xavi Hernández, segon capità del Barça, ha parlat de com afronta l’equip el gran duel. “No tinc la sensació d’eufòria. Tenim una gran oportunitat per guanyar el Madrid i deixar-lo a 11 punts, però això acaba de començar, és molt aviat per fer càbales. Sí que és cert que seria un avantatge important”. I seguia: “Arribem en un bon moment, recuperem gent i tenim una bona dinàmica de joc i confiança. A partir d’aquí, intentarem fer un bon partit perquè la gent gaudeixi i nosaltres també ho fem”.

Vital però no definitiu

Així doncs, el ‘6’ blaugrana defineix el partit de diumenge al Camp Nou com “a vital per a l’esdevenir de la Lliga”, encara que, al mateix temps, creu que un triomf culer pugui ser definitiu. “No estaria sentenciada. Passi el que passi, queda molta Lliga. Seria una victòria importantíssima i balsàmica perquè deixaríem el gran rival pel títol a 11 punts”. Segons ell, “pensem a guanyar i en nosaltres”. “Seria un cop de moral i confiança tremend. Són tres punts, però és contra el Madrid i pensem en la diferència que tenim i que hi pot haver”, ha afegit .

“Nosaltres no canviem”

“Independentment de la diferència de punts, pot passar qualsevol cosa. És el Madrid i l’any passat també anàvem de favorits”, recordava Xavi. El que té clar és com apareixerà el Barça: “Nosaltres no canviem. La nostra filosofia és intocable, sortirem a l’atac i a intentar gaudir”. A l’etern rival, en canvi, el veu amb un plantejament imprevisible. En qualsevol cas, preveu: “Serà un Madrid poderós com sempre, amb molt gol i amb un joc molt directe”.

Del brillant inici de l’era Vilanova, el de Terrassa declarava: “Veig molt fort Tito, amb les idees molt clares. Ens transmet moltíssim, té molta personalitat i ho està fent molt bé”.

La incògnita de Piqué

D’altra banda, Xavi Hernández ha parlat de la baixes i dubtes en la defensa culer. Ha titllat la lesió de Puyol de “desgraciada” i la seva absència de “sensible”. En el cas de Piqué, en procés de recuperació, apuntava: “Ho està fent tot per ser-hi. Està al 50% entre jugar i no jugar, demà ho veurem”. En el cas que finalment el ‘3’ es perdi el Clàssic, Xavi assenyalava Song, un dels possibles substituts, com un jugador plenament capacitat: “Està preparat i ho ha demostrat en els últims partits. Ho pot fer perfectament”.

Renovació encarada

Xavi Hernández, de 32 anys, ha reconegut contactes amb el Barça per allargar el seu contracte, que finalitza el 2014. “M’agradaria retirar-me aquí, ho he dit tota la vida. El Club està content, jo sóc feliç aquí i no crec que hi hagi cap problema”, ha manifestat.

Tornar a dalt