fcb.portal.reset.password

Fotomuntatge del 9 que han compartit PSG i Barça.

París i Barcelona són dues capitals connectades pel futbol. Tot i la curta història del PSG (va ser fundat el 1970), hi ha fins a nou futbolistes que han vestit les samarretes del club francès i del Barça. La relació entre les dues entitats es va iniciar l’any 2000 i des de llavors ha estat força intensa.

Dutruel, el primer

El primer futbolista a jugar als dos equips va ser Richard Dutruel. El porter gal va ser porter del PSG entre el 1991 i el 1996, any en què va fitxar pel Celta. De Balaídos va passar al Camp Nou, l’any 2000. Va estar a les files del Barça dues temporades, tot i que només jugaria assíduament durant la primera. El cas de Dutruel és dels pocs que primer van visitar París i després Barcelona. La majoria han fet el camí a la inversa.

Per exemple, Mikel Arteta va ser cedit dos anys al Parc dels Prínceps (2000-02), després d’haver-se format a les categories inferiors culers. També Frédéric Déhu va estar primer al Barça (99/00) i a continuació al PSG (00-04), de la mateixa manera que el lateral Juan Pablo Sorín, cedit el 2003 pel Cruzeiro al club català i el curs següent al francès.

Ronaldinho, el crac

Menció a part es mereix el traspàs de Ronaldinho, que va deixar París per Barcelona l’estiu del 2003, després de dues temporades al PSG. Al Camp Nou meravellaria durant cinc anys amb el seu somriure i la seva màgia. Líder de la Lliga de Campions conquerida precisament a la capital francesa el 2006, Ronaldinho és considerat un dels millors jugadors de la història del Barça.

Altres que han fet el camí a la inversa han estat Ludovic Giuly, Thiago Motta, Maxwell i Zlatan Ibrahimovic. Aquests tres últims segueixen a les ordres de Carlo Ancelotti i es podrien enfrontar al seu exequip als quarts de final de la Lliga de Campions.

Tornar a dalt