fcb.portal.reset.password

Els membres de la Masia i dels Castellers de Vilafranca, a la seu dels Verds / VÍCTOR SALGADO - FCB

La nova Colla Castellera de la Masia ja ha fet els seus dos primers castells. Es tracta d’un pilar de tres i d’un tres de cinc. No està malament per ser el primer dia. I és que els esportistes de la Masia s’han desplaçat avui fins a Cal Figarot per conèixer als Castellers de Vilafranca i fer tots plegats un taller de castells on han descobert totes les interioritats del món casteller de la mà del cap de colla Toni Bach, conegut com ‘Toni de Lloret’. Els esportistes de la Masia han aprés -acompanyats per un grup de nois i noies de l'Hospital Sant Joan de Déu- què es un pilar, com es fan les pinyes, què fan les manilles, com es col·loca la faixa, com s’ha de pujar a un castell i moltes altres coses abans de que els convidessin a fer el seu primer castell. Ha estat un aprenentatge en el que sempre ha predominat una idea que és cent per cent aplicable al món del esport: el treball en equip. Com es pot llegir al vídeo promocional dels Verds: “De vegades has de pujar molt amunt per entendre com n’ets de petit”.

Joan Badell, president dels Castellers de Vilafranca, ha explicat les similituds entre el món casteller i el de l’esport: “’Força, equilibri, valors i seny’, aquest és el lema casteller. Quatre paraules que es poden aplicar perfectament a la vostra vida com esportistes. Nosaltres representem a dos entitats catalanes que són un exemple de valors, per això aquesta és una trobada que ens feia molta il·lusió”. Els Castellers de Vilafranca són els grans dominadors del món casteller després de guanyar les darreres set edicions del Concurs de Castells.

Carles Folguera, director de la Masia, ha destacat, per la seva part, els valors que tenen els Castellers de Vilafranca. “És el millor exemple de treball en equip. L’anxaneta culmina el castell, però l’èxit és de tot l’equip. És com al món del futbol. El gol el marca un jugador, però ho fa gràcies al treball de tots els companys. Per això la visita d’avui ha estat tant positiva. Els residents de la Masia són avui més conscients de la importància que té treballar en equip”.

Els Castellers de Vilafranca han regalat a la Masia una fotografia del 3 de 9 que van fer durant la seva actuació al Camp Nou, mentre que els joves de la Masia els hi ha regalat dues samarretes del Barça on es podia llegir: “#ValorsMasia. Lluita contra el càncer infantil. Visita als Castellers de Vilafranca”.

Col·labora a través de www.implica-t.org

L’activitat d’aquest divendres s’emmarca dins del programa #ValorsMasia 2015-2016 que els joves esportistes de la Masia han posat en marxa conjuntament amb l’Hospital de Dia de Sant Joan de Déu amb l’objectiu de recaptar diners a favor de la lluita contra el càncer infantil. Totes aquelles persones que estiguin interessades a col·laborar poden fer el seu donatiu a través del web www.implica-t.org. El proper acte de la campanya #ValorsMasia serà aquest cap de setmana. Tots els jugadors dels equips formatius del Barça (futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala) sortiran al respectius terrenys de joc lluint una samarreta de suport a la lluita contra el càncer infantil amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil que es celebra el proper dilluns.


#ValorsMasia: visita els Castellers de Vilafranca by fcbarcelona
Tornar a dalt