Barça Femení – Espanyol: Campiones de Catalunya! (7-0)

Les blaugranes guanyen la Copa Catalunya després de superar per un contundent 7-0 a les blanc-i-blaves

La final de la Copa Catalunya, disputada al Camp Municipal Joan Capdevila, se l'ha endut el Barça després d'un partit destacat per l'efectivitat blaugrana. AndonovaDuggan i Hamraoui amb un doblet cadascuna i Bárbara Latorre, autora de l'últim gol, han estat les encarregades de signar la golejada (7-0). D'aquesta manera, les culers guanyen la novena Copa Catalunya, la cinquena de manera consecutiva, de la seva història.

Golejada a la primera part

Les jugadores de Fran Sánchez han gaudit d'oportunitats clares des dels primers minuts. La primera ocasió ha estat al minut 3, en un xut de Lieke Martens que ha anat al travesser. Però l'Espanyol ha contrarrestat amb una altra ocasió i ha intensificat la pressió i ha incomodat el joc de toc del Barça. Tot i això el gol culer no s'ha fet esperar. Al minut 11 Andonova s'ha endut el rebot d'una defensa blanc-i-blava i, dins l'àrea, ha disparat una canonada que ha anat a l'escaire de la porteria de Mimi. Quatre minuts després Toni Duggan ha establert el 2-0.

Després d'una sèrie d'oportunitats clares que les blaugranes no han pogut materialitzar, al minut 25 ha arribat el primer gol de Hamraoui amb la samarreta blaugrana. La francesa ha rematat dins l'àrea una pilota centrada per Mariona des de la dreta. Finalment, al minut 29 Andonova ha fet el quart i últim gol de la primera part, però no ha estat una diana qualsevol: des del córner de la banda dreta, la de Macedònia ha tornat a demostrar la qualitat que atesora a la seva cama esquerra. La '10' blaugrana, barrejant potencia i col·locació, ha fet un gran gol olímpic.

A la segona part el Barça ha continuat embotellant les jugadores de l'Espanyol. La superioritat blaugrana s'ha mostrat en cada jugada. El cinquè gol ha estat obra de nou de Hamraoui. Al minut 62, la jugadora francesa ha enganxat una pilota des de la frontal de l'àrea, després d'un rebuig de la defensa. A partir d'una falta treta ràpidament, Andressa Alves ha centrat una pilota perfecta perquè Duggan rematés de cap al fons de la xarxa al minut 79 per fer el 6-0. L'últim gol l'ha signat Bárbara Latorre al minut 87, després d'una gran passada de Mariona Caldentey.

Kheira Hamraoui, gran protagonista

La jugadora francesa no ha deixat de córrer de camp a camp i fent un gran treball físic que, a més, s'ha traduït en dues dianes. Kheira, que ha fet el seu primer gol amb el Barça, ha estat atrevida durant tot el partit, provant el seu xut des de fora de l'àrea. El nou fitxatge culer comença la temporada convertida en una peça clau. Així, doncs, la francesa ha complementat la feina coral de les noies de Fran Sánchez. Tot el conjunt blaugrana ha ratllat a un bon nivell per endur-se la novena Copa Catalunya de la història del Barça Femení, la cinquena de forma consecutiva.
En dues setmanes comença la Lliga Iberdrola, i el primer partit per a les culers serà al difícil camp de l’Athletic Club.