FC Barcelona Femení – FC Rosengärd: Fan història! (2-0)

FC Barcelona Femení – FC Rosengärd: Fan història! (2-0)

Les de Xavi Llorens, que continuen somiant, accedeixen a les semifinals de la UEFA Women’s Champions League amb gols de Jenni Hermoso i Mariona

Era el moment de fer història. I ho han aconseguit. El FC Barcelona Femení serà entre els quatre millors equips d’Europa, perquè jugarà les semifinals de la UEFA Women’s Champions League després de superar el FC Rosengärd suec, també al partit de tornada (2-0). Sense encaixar cap gol en 180 minuts d’eliminatòria, les de Xavi Llorens han aconseguit una classificació mai abans assolida ni pel Club ni per cap equip estatal. Les blaugranes no han fallat a la història, i després del 0-1 de l’anada, han aconseguit sentenciar aquests quarts en un enfrontament complicat al Mini, davant 7.350 espectadors, després dels gols de Jenni Hermoso i Mariona Caldentey.

El Barça ha controlat el joc, però la pressió del Rosengärd, molt ben posicionat en defensa i amb atacs ràpids en la recuperació, ha donat algun ensurt les catalanes. Sabedores que necessitaven dos gols, en la primera meitat les de Jack Majgaard han tingut un parell d’ocasions a l’inici -Masar ha rematat contra el pal (min 4) i Nilson ha xutat contra el lateral de la xarxa (min 8)- i han tornat a accelerar abans del pas per vestidors, amb una jugada de Marta que ha marxat per sobre del travesser (min 35) i un xut perillosíssim de Wieder que ha marxat fora (min 44).

Però, en general, han estat les de Xavi Llorens les que han tingut el control i, sense cometre gaires errades, han portat el pes del joc sobre la gespa del Miniestadi. Una de les millors ocasions, la més clara per evitar que el 0-0 es reflectís al marcador abans del descans, l’ha tingut Alexia, després d’una centrada de Jenni, quan ha rematat potent i ha obligat Musovic a enviar l’esfèrica a córner (min 42). El premi, però, no ha trigat en arribar i, a la represa, Jenni Hermoso ha picat una gran centrada de Losada per fer el gol, no sense suspens, després que l’esfèrica piqués a la base dels dos pals (min 51).

El Rosengärd, frenat

Sense res a perdre, les sueques s’han estirat una mica més i han buscat l’empat. Però les de Xavi Llorens, amb un bon rigor tàctic i consistència defensiva –també Sandra Paños ha estat determinant en el joc aeri-, han aguantat bé els moments de més insistència de les visitants.

Però de fet, per ocasions clares, el Barça ha tingut més a tocar el 2-0 que el Rosengärd l’1-1. Perquè Losada (min 65) i Jenni Hermoso (min 80), amb un parell de vaselines, han estat a punt de sentenciar l’eliminatòria molt abans, mentre que Bárbara també ha tingut un parell d’internades a l’àrea després de jugades personals. Patri, per la seva part, ha provat un xut que ha sortit fregant el pal (min 80) i Mariona ha xutat massa creuat davant Musovic (min 90).

Finalment, i com que la història esperava el Barça, la mateixa Mariona ha aconseguit, ara sí, enviar les de Xavi Llorens directament a les semifinals de la UEFA Women’s Champions League, després de rematar una centrada de Bárbara (min 93). Tot plegat, per demostrar que res és impossible i que aquest equip no para de créixer. Ara, després de fer història, només queda lluitar però gaudir del que queda. Perquè això ja no els hi treurà ningú.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut