FC Barcelona Femení – Oiartzun: Golejada sense pietat (13-0)

Les de Xavi Llorens s’imposen amb claredat al conjunt basc gràcies als sis gols de Jennifer Hermoso, un doblet d’Aitana Bonmatí, un altre d’Olga García i els gols de Mariona, Andressa i Bárbara per seguir líders i augmentar el ‘goal average’ general

El Barça Femení vol aquesta Lliga. I ho ha demostrat des de l’inici del partit, en què ha anat directe cap a la victòria. I és que les blaugranes han sentenciat el duel a la primera part, en què ja guanyaven per 7-0 amb un pòquer de Jenni Hermoso –Pitxitxi de la Lliga-, un doblet d’Aitana Bonmatí i un gol de Mariona.

Sense temps gairebé a situar-se sobre la gespa, Mariona Caldentey ha obert el marcador després d’una bona combinació entre Melanie Serrano i Vicky Losada. El Barça era molt superior, tocava i tocava sense que el conjunt basc pogués recuperar la pilota i arribava a l’àrea rival amb molta facilitat. Tant és així que al minut 15 ha arribat el segon a través de les botes de Jenni Hermoso després d’aprofitar una triangulació entre Bárbara Latorre i Mariona.

L’Oiartzun, que només ha inquietat la porteria defensada avui per Ràfols, no aconseguia aturar la piconadora blaugrana que amb velocitat, precisió i molta qualitat trenava jugades espectaculars, resoltes amb grans gols. Jenni Hermoso ha seguit amb el seu festival golejador i ha fet un pòquer abans del descans, per situar-se com a Pitxitxi de la Lliga en solitari –31 gols- després de superar l’exblaugrana Sònia Bermúdez –28 gols-. Els altres dos gols han estat obra d’Aitana Bonmatí, que ha marcat els seus dos primers gols amb el primer equip i han significat la cinquena i sisena diana del duel. El sisè, amb un gran cop de cap que ha superat de vaselina la sortida de la portera visitant.

No abaixen el pistó

El pas pels vestidors no ha fet abaixar la guàrdia a les blaugranes, que han continuat buscant la porteria basca amb insistència. Xavi Llorens ha fet dos canvis al descans i ha donat entrada a Irene del Rio i Olga García. Se seguia notant la superioritat blaugrana sobre la gespa del camp número 7 de la Ciutat Esportiva. Les culers es multiplicaven al terreny de joc, sempre solidàries les unes amb les altres, sempre atentes a qualsevol atac. Els gols anaven caient i Olga García s’ha afegit a la festa amb un doblet. Andressa Alves, que ha entrat al segon temps, ha reaparegut després de la seva lesió i ho ha fet també veient porteria aprofitant una bona acció col·lectiva. Però qui ha seguit marcant sense aturador ha estat Jennifer Hermoso, que ha marcat dos gols més per fer-ne un total de sis i augmentar la distància en el Pitxitxi.

Bárbara Latorre ha tancat la golejada amb el 13è gol. Les de Xavi Llorens aconsegueixen tres punts vitals per seguir al capdavant de la classificació i assoleixen una bona renda de gols en cas que es necessiti el ‘goal average’ general per decidir el campió de Lliga. Queden tres jornades per finalitzar el campionat i el Barça-Atlètic d’aquí a dues setmanes pot decidir la Lliga.