R. de Galarreta

Íñigo Ruiz de Galarreta

Migcampista

Futbolista format al futbol base de l’Athletic Club, on va arribar a guanyar la Copa del Rei Juvenil l’any 2010. Va debutar a l’Athletic l’any 2011 de la mà de Marcelo Bielsa en un partit de la UEFA Europa League. El Mirandés, el Saragossa, el Leganés i el Numància han estat els seus darrers equips

Íñigo Ruiz de Galarreta va néixer el 6 d’agost del 1993 a Eibar. Es tracta d’un jugador format al futbol base de l’Athletic, on va arribar a guanyar la Copa del Rei Juvenil l’any 2010. Va debutar en el primer equip de l’Athletic el 14 de desembre del 2011 als minuts finals del partit de la UEFA Europa League contra el París Saint-Germain disputat al Parc dels Prínceps.

El Mirandés (2013/14), el Saragossa (2014/15), el Leganés (2015/16) i el Numància (2016/17) han estat els seus darrers equips. La seva temporada al Numància, una vegada superades les seves lesions i amb continuïtat a l’equip titular, va ser espectacular. El van anomenar millor jugador de l’equip i va ser el màxim recuperador de pilotes, amb 288, de la Segona Divisió A. Va disputar 37 partits, en què va anotar dos gols i va donar tres assistències de gol. Ha estat internacional en les categories inferiors de la selecció espanyola.

Perfil tècnic

És un migcampista dret molt complet. Treballador i amb qualitat. Un jugador d’equip que té bon toc de pilota, molta visió de joc i que també aporta esperit de lluita, com ho demostra que hagi estat el màxim recuperador de pilotes a la Segona Divisió A la temporada 2016/17.