A. Ortolá

Adrià Ortolá Vañó

Porter

El porter valencià és àgil i valent sota pals, i destaca per la seva capacitat de resposta i la capacitat d'iniciar el joc des del darrere

Ortolá, nascut el 1993, arriba al FC Barcelona a l’estiu del 2013 després de despuntar al Juvenil i al filial del Vila-real i cridar l’atenció d’alguns dels grans clubs europeus. El porter disputa 67 partits al Barça B i marxa cedit durant la temporada 2016/17 a l’Alabès, on va debutar a la Primera Divisió i va disputar vuit partits entre la Lliga i la Copa del Rei.

El porter de Xàbia ha estat un habitual en les categories inferiors de la selecció espanyola, on ha aconseguit diversos títols a nivell europeu. Amb el Barça, Ortolá va ser peça clau a la Copa Catalunya aconseguida l'any 2013, després d'aturar tres llançaments a la tanda de penals.

Torna a la disciplina blaugrana per defensar els pals del Barça B durant dues temporades, alternant partits a la Segona Divisió amb els entrenaments amb el primer equip.

Perfil tècnic

Adrià Ortolá és un porter de reflexos, àgil i valent sota pals. De caràcter guanyador i molt experimentat, malgrat la seva joventut, el valencià és capaç d’iniciar el joc i jugar amb totes dues cames.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Supercopa d'Espanya 1 2018/19
Copa de Catalunya 1 2014
Copa del Rei 1 2017/18
La Liga 1 2017/18
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Or a l'Europeu Sub-19 2 2011 - 2012