‘El somni de Nujeen’, la campanya de Nadal del FC Barcelona

‘El somni de Nujeen’, la campanya de Nadal del FC Barcelona

El FC Barcelona presenta a l’Auditori 1899 la campanya de Nadal que s’ha inspirat en la història humana de lluita, esforç i superació de la Nujeen, una refugiada siriana

El 2 de setembre de 2015, la fotografia d’un nen sirià mort ofegat que es deia Aylan Kurdi va reclamar la mirada del món cap a un drama, el dels refugiats, que fins llavors era invisible als ulls d’occident. Aquell dia, en una platja propera, una noia amb paràlisi cerebral anomenada Nujeen Mustafá pujava en la seva cadira de rodes a una petita llanxa i emprenia un viatge de gairebé 5.000 quilòmetres cap a la llibertat, lluny del terror i la barbàrie de la seva ciutat natal, Alep.

La seva història, que es recull en el libre ‘Nujeen’ escrit en col·laboració amb la periodista Christina Lamb, l’ha convertit en el símbol de la capacitat de l’ésser humà per enderrocar totes les barreres imaginables. Ella és la viva imatge de l’esperança i la superació personal, el coratge i la determinació, del dret de milions de refugiats a no ser vistos com a simples números i refer les seves vides en un lloc segur. Aquesta jove kurda és un exemple, però té un altre tret en ella que porta als culers a sentir una especial empatia i orgull: Nujeen Mustafá és una gran seguidora del Barça.

La jove siriana tenia un somni, conèixer als seus ídols, a Messi i a la resta de jugadors blaugrana. I el Barça, i la seva Fundació, molt compromesos amb els refugiats, ha volgut fer el seu somni realitat. Nujeen ha inspirat la campanya de Nadal del Club que s’ha presentat aquest dijous en un acte a l’Auditori 1899 amb la presència del president Josep Maria Bartomeu, la directora general de la Fundació Maria Vallès i la mateixa Nujeen Mustafá.

“Més que una imatge, calia una història de vida sobre una persona que mereix que els seus somnis es compleixin”, ha declarat Bartomeu durant l’acte. “És una manera diferent de felicitar el Nadal a tothom”, ha assegurat, abans que agafés la paraula la Nujeen. S’ha descrit així: “La Nujeen Mustafá és una noia normal que somia com qualsevol altre. És una fan enorme del Barça que ha passat per coses molt difícils a la vida i que no es creu està aquí”.

'El somni de Nujeen’ ha originat un espot i un documental que el Club vol utilitzar per enviar un missatge nadalenc, no només als seus socis i als milions d’aficionats culers de tot el món, sinó a tota la societat. Un missatge en el qual l’àmbit esportiu i social són protagonistes, i en què el caràcter global del Barça, la seva capacitat per transcendir, es converteix en altaveu d’una emotiva història humana  protagonitzada per una jove que representa els valors que fan del Barça ‘més que un club’.

En el espot i en el documental, es recull el viatge de Manu, el xofer del primer equip, que per encàrrec de Gerard Piqué va a buscar a Nujeen fins a Colònia, on viu actualment, i la porta fins a Barcelona, on podrà viure un partit al Camp Nou i conèixer als seus ídols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut