fcb.portal.reset.password

“Masia 360 és un tret diferencial com a club; no hi ha cap projecte al món com aquest. És, per tant, una oportunitat única que els nostres esportistes han d’aprofitar. No tots arribaran, no tots assoliran el seu somni. És un camí llarg, molt dur i fins i tot cruel, però el que sí que els hi garanteix Masia 360, si no perden el temps, és que sortiran formats com a persones i tindran més possibilitats de gaudir d’un bon futur professional”. Aquesta reflexió, de l’exjugador del dream team de Valero Rivera, Xavier O’Callaghan, actual gerent de la secció d’handbol, resumeixen l’essència de la seva participació al programa l’Hora B de Barça TV, juntament amb la fisioterapeuta del primer equip, Berta Carles, i el Cap d’Scouters, Pep Boada, per parlar, com a models de Masia 360, de la importància de la formació acadèmica en la carrera d’un esportista.

Berta Carles va jugar tres temporades a l’equip femení del FC Barcelona. Al 23 anys, ja amb el títol de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport a la butxaca, es va convertir en l’ajudant de Xavi Llorens i en la preparadora física de l’equip, càrrec que ocupa en l’actualitat. “Nosaltres, els membres del cos tècnic, no parem de repetir a les jugadores que aprofitin al màxim tot allò que els hi dóna el Barça, que ho absorbeixin tot, que del futbol femení no es pot viure, tot i que des de fa dos anys és professional, i que necessiten una formació per afrontar els reptes del futur”, explica Berta Carles.

Pep Boada, per la seva part, va ser un dels nois que va formar part de la generació del 1979/80 que va inaugurar l’antiga Masia juntament amb companys com Pedraza, Fradera, Vinyals o Albarran. Va jugar al futbol formatiu del Barça entre els anys 1975 i 1983, va arribar a ser capità del Juvenil, i es va llicenciar en Dret, però lluny d’exercir va decidir tornar al Barça l’any 2003 per dirigir el Barça C, durant dues temporades, i formar part després del cos d’scouters del que, en l’actualitat, és el seu màxim responsable. “Jo se que és molt difícil abstreure’t i posar-te a estudiar en un desplaçament, en un autocar, un tren o un avió, però s’ha de fer. És necessari. Jo sóc un privilegiat. Vaig formar part de la primera Masia i ara treballo per portar jugadors a la nova Masia. Com ha canviat? Mireu jo només puc dir que portar al teu fill a la Masia és com portar-lo a la millor Universitat del món. És com tenir el teu fill a Harvard”.

Una cinquantena d’exjugadors treballen al Club

Unes paraules que comparteix Xavier O’Callaghan. Per ell, campió de 58 títols amb la secció d’handbol, entre ells 7 Copes d’Europa i 8 Lligues, també és fonamental la formació: “Jo vaig estudiar la carrera d’Econòmiques i Empresarials mentre jugava, vaig entrar a treballar al departament financer del Club i ara sóc el gerent de la secció d’handbol. Per a un exjugador treballar al Club és un privilegi. És veritat que ara només som una cinquantena els exjugadors que hi treballem, però amb Masia 360 aquesta xifra augmentarà molt en els propers anys. Per això aquest és un projecte únic”. 

Tornar a dalt