El FC Barcelona i Grande Sports World creen una acadèmia residencial a Arizona

La Barça Academy formarà nens i nenes de 12 a 19 anys que competiran en la màxima divisió de les categories inferiors futbolístiques dels Estats Units, la US Soccer Development Academy

El FC Barcelona i l'acadèmia residencial nord-americana Grande Sports World (GSW) han signat un acord pel qual uneixen les seves forces creant la residència esportiva Barça Academy a la localitat de Casa Grande (Arizona). Amb aquest conveni, aquestes instal·lacions es convertiran en un centre de formació futbolística i acadèmica de referència per a nens i nenes amb edats compreses entre els 12 i els 19 anys.

Els jugadors que formen part d'aquest projecte, a més, competiran en la màxima divisió de les categories inferiors futbolístiques del país, la US Soccer Development Academy (USSDA), on participen els 70 millors clubs dels Estats Units. Aquesta nova residència omple el buit actual entre les FCBEscoles i el futbol professional o universitari.

D'aquesta manera, els jugadors de la Barça Academy tindran l'oportunitat de continuar creixent a nivell futbolístic i acadèmic, la qual cosa els permetrà optar, una vegada finalitzada la seva estada, pel futbol professional o per l'accés a la universitat mitjançant beques esportives. Aquests esportistes estaran dirigits per entrenadors que han format part de l’‘staff’ del FC Barcelona les últimes temporades.

L'arribada d'aquest nou projecte del Club als Estats Units reforça l'expansió que des del mes de setembre passat s'està realitzant al país com ara la inauguració de l'oficina permanent al cor de Nova York o com els projectes esportius que el FC Barcelona té a diferents zones del territori, com ara a Florida, Charlotte, Austin, Chicago, Virgínia del Nord, San Diego i Long Island. Entre aquests, destaca el recent anunci de la creació d'un equip femení a la National Women’s Soccer League, la màxima divisió de la Lliga nord-americana.

Més informació de la Grande Sports Academy

La Grande Sports Academy és una de les millors acadèmies de futbol USSDA dels Estats Units. De fet, va ser la primera a oferir un programa complet de residència que inclou allotjament i manutenció, un complex esportiu del màxim nivell, seguretat, educació, tutoria i formar part d’un equip de l’MLS.

Cada graduat de la Grande Sports Academy ha signat un contracte com a jugador professional o ha aconseguit una beca universitària esportiva a escoles com Stanford, UCLA i Virgínia. La selecció nacional dels Estats Units Sub-20 té a les seves files actualment 5 graduats de GSA i cap altra acadèmia dels Estats Units té més d’un jugador a la convocatòria. En total, 68 esportistes graduats a la Grande ha competit internacionalment representant el seu país. Els equips de la Grande Sports Academy han guanyat un campionat nacional de l’US Soccer Development Academy (USSDA), han acabat segons en dues ocasions i han jugat les finals nacionals en quatre dels seus primers cinc anys d’existència.

Les instal·lacions de Grande Sports World s’han convertit ràpidament en unes de les millors zones d’entrenament esportiu dels Estats Units, i és una destinació d’entrenaments per a joves, professionals i equips nacionals de tot el món. La Federació de Futbol d’Estats Units (US Soccer) va nomenar Grande Sports World com el millor centre d’entrenaments de la Conferència Oest les temporades 2012/13, 2013/14 i 2014/15.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut