fcb.portal.reset.password

Jordi Cruyff, Josep Maria Bartomeu i Jordi Monés signen l'acord entre el Barça i Johan Cruyff Institue | GERMÁN PARGA - FCB

El FC Barcelona i Johan Cruyff Institute han signat avui un acord de col·laboració que inclou, entre altres iniciatives conjuntes, la creació i el llançament d'un màster en Football Business dins de la plataforma FCB Universitas. L'acte de presentació ha comptat amb la presència de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, ​​Jordi Cruyff, membre de la junta directiva del Johan Cruyff Institute, i Jordi Monés, directiu del FC Barcelona i comissionat de l'FCB Universitas.

El 'FC Barcelona Master in Football Business by Johan Cruyff Institute' neix amb l'ambició de ser l'únic programa en administració i direcció del futbol, ​​a partir de la gran experiència educativa de Johan Cruyff Institute i del model de gestió del FC Barcelona, ​​reconegut en l’àmbit mundial.

Els alumnes d'aquest màster tindran l'oportunitat de conèixer en exclusiva la indústria del futbol sota el prisma del FC Barcelona, ​​a través de visites, ponències, casos d'estudi i projectes relacionats amb la història i el dia a dia del Club. Les classes s'impartiran a les instal·lacions del FC Barcelona i comptaran amb intervencions puntuals de professionals de diverses àrees de la direcció del club blaugrana.

El 'FC Barcelona Master in Football Business by Johan Cruyff Institute' començarà al maig del 2017 i tindrà una durada de vuit mesos, s'impartirà en una primera etapa en anglès a Barcelona, i més endavant serà ofert també en espanyol i en versió ‘online’, per respondre a la demanda internacional que generen les dues institucions.

Declaracions de Josep Maria Bartomeu

“Estem d’enhorabona, ja que unim la gran experiència educativa del Johan Cruyff Institute i el model de gestió del Barça per impulsar projectes comuns en l’àmbit del foment, generació i difusió del coneixement en l’àmbit esportiu. Un acord que s’inclou dins la plataforma de l’FCB Universitas, un dels principals projectes del nostre Pla Estratègic, pel qual estem desenvolupant aliances estratègiques amb les principals institucions acadèmiques i d’investigació arreu del món en diferents àmbits de coneixement en el món de l’esport. A més, aquest acord porta implícit un valor afegit, el record i el tribut a Johan Cruyff i a la seva visió de l’esport i de la seva gestió”.

Declaracions de Jordi Monés

“Celebrem la nostra aliança amb una entitat d’una experiència contrastada en l’àmbit del coneixement, amb qui impulsarem projectes conjunts, posant en comú totes les nostres potencialitats. El coneixement  i l’experiència que genera el Club, i la col·laboració amb entitats com la Johan Cruyff Institute, permetran desenvolupar programes formatius, organitzar fòrums de debat a tot el món i tot plegat beneficiarà el Club en la seva tasca diària”.

Declaracions de Jordi Cruyff

 "Fer honor a un llegat significa celebrar els records i millorar els ideals dels que van estar abans que nosaltres. El 'FC Barcelona Master in Football Business by Johan Cruyff Institute' és un tribut a la visió que tenia el meu pare del futbol i de la vida. Un tribut a la visió que sempre podem ser millors. Que sempre ho podem fer millor. Com a jugador i com a entrenador, la seva relació amb el FC Barcelona va canviar el futbol dins el camp per sempre. I amb aquest màster traslladem la seva filosofia sobre el futbol fora del terreny de joc; és la culminació del 'Futbol Total', la concepció de l'administració i la direcció del futbol des d'una millor perspectiva. Es tracta de canviar la manera com fem les coses. I, sobretot, de formar la propera generació de líders en l'administració del futbol".

Els quatre pilars del Barça Universitas

Un dels objectius més clars és adquirir coneixement dels millors per a seguir sent capdavanters en tots els temes relacionats amb l’esport. I és que això permetrà generar coneixement genuí i fer recerca en aquelles àrees o aspectes on el Barça és capdavanter. A més, s’haurà de compartir i difondre aquest coneixement extramurs a nivell nacional i internacional. Finalment, s’hauran de fer projectes d’innovació.

En recerca i coneixement 1+1 són 3 i el que busquem des del Club són partners que tinguin un valor afegit amb coneixement propi, experiència, solvència i on l’aliança esdevingui aquest 1+1 sigui 3. I aquests requisits els reuneix perfectament el Cruyff Institute. 

Tornar a dalt