fcb.portal.reset.password

Leo Miyagata i Koshiro Yamashita abans d'entrar a l'estadi per veure el partit entre el Barça i el Guangzhou Evergrande / GERMÁN PARGA - FCB

A Leo Miyagata (15 anys) i Koshiro Yamashita (7) els separen vuit anys però els uneix un mateix sentiment. La seva passió pels colors blaugrana representa la projecció d’un Barça global, exemplificada al Japó, durant una última dècada repleta d’èxits.

Quan Leo Miyagata va ser captat per les càmeres de televisió l’any 2006 plorant després de la derrota a la final de Yokohama el FC Barcelona començava a instal·lar-se en l’elit del futbol mundial. S’acabava de guanyar la segona Champions de la història del Club, però encara no s’havia assolit cap Mundial de Clubs.

Ara, nou anys després, el Barça pot presumir de tenir-ne dos al seu palmarès i d’estar a 90 minuts d’obtenir el tercer. En aquesta dècada s’ha evolucionat cap a un Club guanyador, capaç d’aixecar Lligues de Campions, Lligues i Copes del Rei, entre d’altres títols, amb un estil de futbol que ha causat admiració arreu del món.

També al Japó, on nens com el Yamashita Koshiro mostren el seu barcelonisme amb orgull. Una de les imatges que quedarà per al record d’aquest Mundial de Clubs és la de Yamashita cantant l’himne davant la presència de jugadors, ‘staff’ i premsa, dies abans d’emocionar tothom amb un discurs de benvinguda en català amb motiu de la visita de la Junta Directiva a l’FCB Escola de Katsushika.La projecció del FC Barcelona al món també s’explica a través d’aquestes FCB Escoles. Al Japó ja són dues –l’altra és a Fukuoka- les que reuneixen centenars de nens que s’eduquen i aprenen a jugar a futbol a través del Barça. El sentit global del Club és una realitat consolidada, tal com demostren dues generacions de joves japonesos, exemplificats a través d’en Leo i en Yamashita, qui van coincidir en l’arribada al camp abans de la semifinal contra el Guangzhou Evergrande.


Leo Miyagata and Koshiro Yamashita, examples of... by fcbarcelona
Tornar a dalt