fcb.portal.reset.password

Imatge del documental ‘Josep Suñol: Un crit valent’, protagonitzat per l’actor Pere Arquillué / FCB

Ara sí, ja es coneix el lloc de l'estrena de 'Josep Suñol: Un crit valent'. Finalment, l'espai escollit per emetre, per primera vegada, el documental de l'expresident és el Cinema Aribau (C/Aribau, 5, Barcelona), el proper 18 de gener.

L’estrena oficial de la pel·lícula sobre la figura del president Josep Suñol i Garriga, assassinat per soldats franquistes a l’estiu del 1936, es farà a les 20.30 hores, i comptarà amb l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i de membres  de la Junta Directiva, a més de personalitats del món blaugrana.

Prèviament, a les 16 hores, es farà un passi especial per als mitjans de comunicació i, una hora després, tindrà lloc una roda de premsa a càrrec del vicepresident segon del FC Barcelona, Carles Vilarrubí; del director del documental, Francesc Escribano i de l’actor Pere Arquillué, que ha representat la figura de Josep Suñol.

El documental, de 50 minuts de durada, ha estat impulsat pel FC Barcelona i realitzat per Minoria Absoluta, amb la direcció de Francesc Escribano i amb l’actor Pere Arquillué en el paper del president barcelonista. La transformació física d’Arquillué en Josep Suñol, gràcies al maquillatge, ha estat acompanyada d’un viatge de recerca que l’ha ajudat a descobrir el personatge que havia d’interpretar, un home de gran personalitat que a més de ser president del FC Barcelona va ser un dels prohoms més importants del seu temps.

Amb un guió escrit per David Castillo i la realització a càrrec de David Barragán, el documental té elements de ficció i inclou també testimonis de diferents personatges de la vida barcelonista. ‘Un crit valent’ pretén ser un homenatge vibrant i original a la figura i l’obra de Josep Suñol, un personatge irrepetible en la història del FC Barcelona i de Catalunya.

El colofó de l’Any Suñol

La restauració de la figura històrica de Josep Suñol i Garriga al lloc que en justícia li correspon culmina ara amb aquest documental que serà el colofó a l’Any Suñol. Durant el 2015, i tal com va decidir la Junta Directiva, s’han desenvolupat diferents accions per recuperar la figura de Suñol, oblidada al llarg de més de 60 anys. Durant l’Any Suñol s’ha creat un espai permanent al Museu del Club, amb objectes i documents propietat del Museu, de l’arxiu familiar i procedents de l’Arxiu Nacional de Catalunya. La Llotja Presidencial del Camp Nou ja porta el nom de Llotja President Suñol i al mes de maig passat es va celebrar l’acte institucional de la nova nomenclatura amb la presència de les màximes institucions del país, i l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté va pronunciar una conferència magistral al mes de juny sobre la figura de Suñol i el període històric en relació amb el FC Barcelona i Catalunya.

El trailer oficial ja es va estrenar la primera setmana de gener i està disponible en aquest enllaç.


Trailer Suñol Un Crit Valent by fcbarcelona

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();