fcb.portal.reset.password

Josep Segura, Jordi Roura i Xavi Llorens, al plató / VÍCTOR SALGADO-FCB

El secretari tècnic del futbol formatiu professional, Josep Segura, el secretari tècnic del futbol formatiu amateur, Jordi Roura, i el secretari tècnic del futbol femení, Xavi Llorens, han estat els convidats d’una edició especial del programa ‘Promeses’ de Barça TV. En una conversa d’uns trenta minuts conduïda pel periodista Jaume Marcet, els tres responsables del futbol base blaugrana han parlat sobre el model formatiu del Club.

Segura, Roura i Llorens ja van ser tres dels protagonistes en la presentació del model formatiu del FC Barcelona que es va portar a terme fa unes setmanes a La Masia. Aquestes són les declaracions més destacades en la intervenció a l’Especial Promeses:

Josep Segura

“El Barça és un dels equips que històricament ha apostat per una formació global del jugador. La Masia com a concepte en el marc on se centra la formació del jugador del Barça és l’exemple perfecte. En un principi tenia l’objectiu de ser una residència d’esportistes però l’hem fet créixer com un centre educatiu i formatiu, en el qual els valors que es passen els jugadors d’uns als altres formen part del seu dia a dia”.

“Valorem el fet que el jugador ens pugui arribar des del punt de vista esportiu, però cada dia ens preocupa més un altre concepte, que és la voluntat d’arribar. I aquesta voluntat demostra la mentalitat, el seny, un assumir uns reptes que comporta un sacrifici”.

Jordi Roura

“Ara ja estem més tranquils, però hem viscut una situació anòmala per la sanció FIFA. Única. Un any i mig molt dur a nivell esportiu però sobretot molt difícil a nivell humà. Veure com cada setmana es quedaven a les grades sense poder jugar molts jugadors ha estat duríssim, però al final crec que aquesta sanció ens ha fet a tots més forts. Ara estem en una situació privilegiada. Els equips estan molt ben classificats com a conseqüència de la feina ben feta i els jugadors poden fer per fi allò pel que han vingut al Barça: jugar al futbol”.

“La nostra idea de joc, l’ADN Barça, no canvia ni canviarà. El Barça continua sent un referent pel seu joc que és el mateix des de la base. És veritat que tot evoluciona i que nosaltres també ho fem ja que el que no volem és tenir un joc previsible, però aquesta evolució tàctica la fem sempre sense perdre les idees. Els fonaments bàsics no varien”.

Xavi Llorens

“Com a mínim dues xerrades setmanals amb l’equip van destinades a què significa ser jugadora del Barça. Parlo de comportament, d’actitud, del que han d’estudiar... Han d’estar preparades per al futur”.

“Volem que les futbolistes del planter arribin al primer equip. El problema és que tenim un súper equip i és molt difícil fer-se un lloc, cosa que abans es podia aconseguir amb 15 anys. Han de tenir paciència”.


FCB Masia: Especial ‘Promeses’ amb Pep Segura... by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();