fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu, en la visita a la BBC / Foto: Miguel Ruiz - FCB

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha declarat davant la cadena pública britànica BBC que la Premier League “és el gran rival del Barcelona”, i que el Barça haurà “d’incrementar els seus ingressos si vol mantenir els seus jugadors”.

Pel que fa a la Premier, el màxim dirigent del FC Barcelona apunta: “Sempre he dit que és la millor competició futbolística del món i que la Premier és el veritable rival del FC Barcelona. La Champions és la competició que més interessa als fans de tot el món”.

L'entrevista, emesa en tots els suports de la BBC, televisió, ràdio i online, i en les seves emissores estatals i globals, aconseguirà segons fonts de la mateixa cadena una difusió de diversos centenars de milions d'usuaris.

Bartomeu fa un ampli repàs sobre diferents temes i dóna respostes al periodista amb opinions sobre la dificultat de competir amb la Premier League, la històrica admiració del FC Barcelona per l'Arsenal, i l'interès del club blaugrana per augmentar els seus ingressos i aconseguir la xifra dels 1.000 milions d'euros en els propers cinc anys, com un intent fonamental i estratègic de mantenir el Club al cim del futbol mundial.

Amb l'Arsenal ens hem intercanviat jugadors i tenim una mateixa manera d'encarar el futbolSobre la Champions, el president del Barcelona rebutja la possibilitat que sigui una competició fàcil per al club blaugrana. “Competeixen els millors”, diu, i lloa el rival d'avui en aquesta competició, l'Arsenal: “És un equip que sempre hem admirat i que hem seguit de prop… Ens hem intercanviat jugadors i tenim una mateixa forma d'encarar el futbol”.

Bartomeu afirma que el Barça ha de comptar sempre amb els millors jugadors, i en aquest sentit lloa l’aportació del trident als èxits de l’equip:

“Estem molt contents perquè tenim els millors jugadors del món. Tenim Messi, Neymar és un jugador extraordinari amb molt futur, i Suárez ha portat l’equilibri entre ells. Tots junts formen un trident increïble”. El president del FC Barcelona destaca també el rol que juga Suárez, no només a dins, sinó també a fora del camp: “Els seguidors del Barça no havien vist mai el que estan fent aquests jugadors: com gaudeixen jugant, l’amistat que hi ha entre ells i l’ambient que hi ha al vestidor. I Suárez és una de les claus per aconseguir això. Sabíem que era un jugador increïble, però sens dubte ha millorat les expectatives que teníem d’ell”.

Bartomeu creu que Josep Guardiola triomfarà a la Premier anglesa. “Ell ho faria bé en qualsevol equip”, afirma referint-se a l’exentrenador del Barcelona, actualment dirigint el Bayern de Munic. “Les seves idees són molt bones. La Premier League tindrà l’avantatge de comptar amb un dels millors entrenadors del món”.

Cap dels nostres jugadors ens ha dit que vulgui marxarEl president del Barça apunta que no té por de possibles fitxatges dels jugadors del Barça, per part dels grans equips de la Premier. “Jo sé que els nostres jugadors estan en contacte amb altres clubs. És normal. Però cap d'ells ens ha dit que vulgui marxar. Molts tenen millors ofertes, però no estan amb nosaltres per diners, són aquí pel futbol que juguem i per compromís amb els nostres aficionats”.

En un altre moment de l’entrevista Bartomeu comenta que és partidari de donar wildcards a la Champions per tal de tenir cada any els millors equips a la competició. “La Champions és la millor competició i la més important”.

El dirigent del FC Barcelona, entrevistat ahir a Londres als estudis centrals de la BBC a Portland Place, posa l'accent en la importància que té per al FC Barcelona incrementar els seus ingressos i fa també referència als plans d'expansió comercial que el Club té pensats per a Amèrica, amb l'obertura de l'oficina de Nova York i una nova delegació a Sao Paulo.


Bartomeu visits BBC by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();