fcb.portal.reset.password

El directiu Pau Vilanova i l’exjugador Miquel Corominas assisteixen en representació del Club al lliurament dels Premis Santa Bàrbara / GERMÁN PARGA - FCB

El directiu del FC Barcelona Pau Vilanova ha recollit aquest dissabte la Distinció Honorífica Especial en els Premis Santa Bàrbara 2015 que va ser concedida al Club per l’Ajuntament de la Vila de Cercs. L’acte s’ha celebrat al Museu de les Mines de Cercs de Sant Corneli i l’entitat blaugrana ha estat distingida per “la seva activa participació altruista a benefici dels familiars de les víctimes del fatídic accident que al novembre del 1975 va causar 30 defuncions de treballadors de la nostra comarca”, segons paraules de l’alcalde de la Vila de Cercs, Jesús Calderer i Palau.

El Barça va tenir un gest de solidaritat molt valorat fa 40 anys, quan el Club va participar en un partit amistós entre el primer equip i el Barça B al Camp Municipal de Berga a principis del 1976. Aquell partit va ajudar a recollir diners per a les vídues dels miners que van perdre la vida en l’accident. Molts dels familiars d’aquests miners han estat presents avui a l’acte, en què també ha participat Miquel Corominas, l’exjugador i membre de l’Agrupació Barça Jugadors, que va disputar aquell partit. Johan Cruyff i Carles Rexach també van estar presents en l’equip que es va desplaçar a Berga, tot i que no van jugar el partit.

L’accident miner del 1975 a Fígols va tenir lloc el 3 de novembre del 1975 a causa d’una explosió de grisú a la mina de lignit, anomenada ‘Consolació’. Hi van morir 30 miners (25 d’ells a l’instant) i cinc van quedar ferits molt greus. Més de 6.000 persones van anar al funeral dels miners, en una tragèdia que va commocionar la societat de l’època.

A l’acte celebrat avui s’han concedit els Premis Santa Bàrbara (patrona dels miners) i per commemorar el 40è aniversari de la tragèdia, s’ha presentat el documental ‘40 anys de l’accident a la mina Consolació’ i s’ha inaugurat un monument dedicat als miners traspassats en l’accident.

Paraules de Pau Vilanova:

“Ens honora aquesta distinció concedida al Club per un gest solidari que es va fer fa 40 anys per ajudar les vídues dels miners que van morir a l’accident de la mina Consolació. Aquell any no existia encara la Fundació del FC Barcelona, però el nostre compromís amb la societat i la nostra vocació solidària forma part de la genètica del nostre Club”.

Tornar a dalt