fcb.portal.reset.password

D’esquerra a dreta, Marcos Mandojana, Jordi Cardoner, Josep M. Bartomeu, James Costos, Carles Vilarrubí i Manel Arroyo / GERMÁN PARGA - FCB

L'ambaixador dels Estats Units a Espanya i Andorra, James Costos, acompanyat pel cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, han visitat aquest dimarts el Camp Nou. Els dos diplomàtics han estat rebuts pel president del Club, Josep Maria Bartomeu, juntament amb el vicepresident primer, Jordi Cardoner; el vicepresident d’Internacional i Institucional, Carles Vilarrubí; i el vicepresident de Màrqueting i Comunicació, Manel Arroyo.

Aquesta visita ha tingut lloc en el marc de la propera obertura d'una oficina permanent del FC Barcelona a la ciutat de Nova York, i per la qual cosa l'ambaixador ha felicitat el president blaugrana, en presència del director de l’oficina d’Amèrica en aquesta ciutat, Arno Trabesinger. A més de visitar les instal·lacions, Costos ha pogut conèixer de primera mà alguns aspectes relacionats amb la història i l'actualitat del Club, així com diferents temes que vinculen el FC Barcelona amb els Estats Units.

Després d'una recepció oficial a la Llotja Presidencial de l'Estadi, la visita ha prosseguit per les instal·lacions del Club. Abans, Josep Maria Bartomeu ha lliurat a l’ambaixador una rèplica emmarcada corresponent a la portada del dossier que el Club va fer amb motiu de la gira que el FC Barcelona va fer l’any 1937 pels Estats Units. El recorregut ha començat pel vestidor del primer equip, ha prosseguit pel túnel d'accés al terreny de joc i a la gespa de l'Estadi, on s'han realitzat algunes fotos commemoratives de la trobada. El recorregut s’ha completat amb una visita pel Museu del FC Barcelona, en què l’ambaixador i el cònsol han estat acompanyats pel vicepresident primer Jordi Cardoner.

La visita coincideix amb la propera obertura de l'oficina del FC Barcelona als Estats Units, prevista per a principis del 2016. Aquesta delegació blaugrana, la primera que obre un club de la LFP de forma permanent en aquest país, tindrà la seva seu a Nova York, en una de les zones més cèntriques de Manhattan, per sota de Central Park.

L'obertura d'aquesta oficina s'emmarca dins del procés d'internacionalització del Club, en què l’objectiu és incrementar la presència del FC Barcelona en alguns països i territoris prioritaris, no només en l'àmbit comercial, sinó també des d'un punt de vista social i institucional -relació amb institucions esportives, no esportives i governamentals-. Els Estats Units constitueixen una de les prioritats del Club, i és per aquest motiu que des de l'oficina de Nova York es gestionarà la implantació del Barça no només en aquest país, sinó també a l’Amèrica Central i a Sud-amèrica.

La presència del FC Barcelona al continent americà és notòria a través de les seves Penyes, FCBEscoles i col·laboracions de la Fundació. Així, als Estats Units el Club compta amb un total de sis penyes: Penya Barcelonista de Nova York; Penya Barcelonista de Miami; Penya Barcelonista Chicago; Penya Barcelonista de Washington DC; Penya Barcelonista de Sant Francisco; i The Los Angeles FC Barcelona Soccer Foundation. Per la seva banda, l'FCB Escola compta amb un centre a Florida, i ha celebrat, al llarg de l'estiu 2015, un total de 23 FCB Campus. Quant a la resta del continent americà, el FC Barcelona disposa de 24 penyes, 4 FCBEscoles, i 11 FCB Campus.

També des del punt de vista de la Fundació els vincles són estrets. El Club manté aliances estratègiques amb l’Unicef, amb seu a Nova York, i amb la Bill & Melinda Gates Foundation, amb seu a Seattle, i ha col·laborat també en projectes socials a Miami, de la mà de la Fundació Pies Descalzos. En l’àmbit continental, la Fundació treballa també amb el Banc Interamericà de Desenvolupament i té projectes en marxa a Mèxic amb la Fundació Rafa Márquez, al Brasil amb les fundacions de Neymar i Edmílson i a l’Argentina amb la de Leo Messi.

Declaracions de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona:

"L'obertura d'una oficina del FC Barcelona a Nova York respon a una decisió estratègica davant l'increment de l'afició i de la popularitat del futbol als Estats Units. Amb aquesta oficina, s'amplia la internacionalització i el posicionament del Club al continent americà. El propòsit d'aquesta delegació és potenciar la difusió del Barça en aquest territori, tal com s'està fent al continent asiàtic mitjançant l'oficina que ja funciona a Hong Kong".

Declaracions de James Costos, ambaixador dels EUA a Espanya i Andorra:

"El fet que el FC Barcelona obri una oficina a Nova York és una molt bona notícia, ja que suposarà veure enfortits més, si això és possible, els vincles amb els Estats Units. Estic segur que la ciutat de Nova York els rebrà amb els braços oberts. El Barça és àmpliament conegut als Estats Units tant per la seva història d'èxits esportius com per la seva extensa tasca en el vessant social -com la recent campanya solidària en favor dels refugiats-, quelcom molt arrelat en la cultura nord-americana".


US Ambassador visits FC Barcelona by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();