fcb.portal.reset.password

Pancarta a favor de la llibertat d'expressió / GERMÁN PARGA - FCB

El Camp Nou ha viscut aquest diumenge una ferma reivindicació pública pel respecte al dret de la llibertat d’expressió. Els aficionats s’han sumat majoritàriament a l’acció promoguda pel FC Barcelona, que ha col·locat una lona de 15 x 4 metres sobre la gespa per exigir el respecte per aquest dret fonamental.

L’acció ha començat a preparar-se al migdia a l’esplanada del Camp Nou. Dos artistes grafiters, l’Adrià i el Víctor, d’Axe Colours, han començat a dibuixar sobre una gran lona les imatges de la reivindicació, amb el símbol de la llibertat d’expressió (una màscara amb la boca guixada) al centre i dues imatges més en la mateixa línia artística. Els grafiters han trigat unes cinc hores a completar els dibuixos sobre una lona microperforada i han utilitzat al voltant de 60 pots d’esprai de colors blau i grana, marrons i grisos.

Abans del partit, durant l’Assemblea General, el president Josep Maria Bartomeu ja havia avançat quin seria el posicionament del Club, expressat poques hores després al Camp Nou. “Ja n’hi ha prou”, ha expressat amb contundència sobre les sancions de la UEFA al FC Barcelona perquè els seus aficionats mostren estelades en els partits de la Lliga de Campions. I ha detallat les accions que engegarà el Club: “En primer lloc, recorrerem la sanció al Comitè d’Apel·lació de la UEFA, i si no ens donen la raó anirem al TAS. Si allà tampoc ens la donen, acudirem al Tribunal de Justícia Superior de Suïssa, i després, si cal, al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg”.

Poc abans del començament del partit, mentre la lona era portada per uns nens fins al centre de la gespa del Camp Nou, des de la megafonia de l’Estadi es feia públic el missatge següent: “El FC Barcelona vol reivindicar públicament el respecte al dret a la llibertat d’expressió. Dret fonamental de tot individu a expressar idees i opinions lliurement i sense censura, reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans. Visca el Barça i Visca Catalunya!”. Un moment que ha estat celebrat amb aplaudiments a les graderies.


Assemblea de Compromissaris FC Barcelona 2015... por fcbarcelona


Event at Camp Nou in support of freedom of... by fcbarcelona

Missatge de suport a Johan Cruyff

El Camp Nou ha viscut també un moment emotiu quan ha sonat el 'Cant del Barça' per la megafonia de l’Estadi i els jugadors del Barça han saltat al terreny de joc vestits amb una samarreta de color taronja amb les paraules ‘Ànims Johan’, un missatge de suport a Johan Cruyff, a qui aquesta setmana se li ha diagnosticat un càncer de pulmó.

Tornar a dalt