fcb.portal.reset.password

Imatge del documental ‘Josep Suñol: Un crit valent’ subtitulat al polonès.

La setena edició de la Fira del Llibre de Varsòvia comença aquest dijous a l’Estadi Nacional de la capital polonesa i comptarà amb la ciutat de Barcelona i la literatura catalana com a convidats especials. És per això que el FC Barcelona, com a referent de la capital catalana, serà present a Varsòvia de la mà de l’Institut Ramon Llull, amb el qual el club blaugrana té un conveni de col·laboració. El vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí, representarà el FC Barcelona en les activitats que s’organitzen en aquest important esdeveniment cultural. Vilarrubí serà convidat aquest vespre al programa Hora B de Barça TV.

Barcelona és la convidada d’honor de la Fira del Llibre de Varsòvia, la Warsaw Book Fair, en haver estat declarada ciutat literària per la UNESCO. Per aquest motiu, l’Institut Ramon Llull ha organitzat una sèrie d’accions al voltant de la literatura catalana, en les quals participaran també la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el FC Barcelona.

A través del conveni de col·laboració del programa Sport meets culture, el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull oferiran activitats temàtiques que seran un punt de trobada entre la cultura i l’esport. Entre altres accions, es projectarà el documental Josep Suñol: Un crit valent subtitulat al polonès, i posteriorment es farà una taula rodona que introduirà Manel Forcano, director de l’IRLL, i en la qual participaran Carles Vilarrubí, Tomasz Wisniowsky, periodista esportiu de Varsòvia i moderador, i Jordi Puntí, un dels deu escriptors que formen la delegació catalana juntament amb Sebastià Alzamora, Blanca Busquets, Jaume Cabré Jenn Diaz, Rafel Nadal, Marc Pastor, Care Santos, Màrius Serra i Jordi Sierra i Fabra. A la fira també s’exposaran els llibres oficials del Barça editats en polonès per l’editorial Sine qua Non i que tenen una gran acceptació entre el públic local.

La relació entre el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull es va iniciar l’any 2012 amb un primer conveni de col·laboració per promocionar la llengua i la cultura catalanes al món mitjançant l’organització d’activitats conjuntes, i que va portar els noms del Barça i de Catalunya a les universitats de Glasgow, Amsterdam i París-Sorbona Nova, entre d’altres. Aquest nou acord per participar a la Fira del Llibre de Varsòvia és un pas més per promoure la literatura catalana a l’exterior a través de l’esport.

Concurs literari de l’FCBEscola de Varsòvia

Polònia és un dels països on el FC Barcelona té més seguidors, i a la seva capital es va inaugurar l’any 2011 l’FCBEscola de Varsòvia, la primera escola de futbol que el Barça va obrir a Europa, que actualment compta amb més de 650 jugadors infantils. Aquestes circumstàncies fan de la Fira del Llibre de Varsòvia una molt bona ocasió per promocionar la cultura catalana per mitjà del futbol, refermant vincles entre els valors de l’esport i els de la cultura.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, el FC Barcelona ha organitzat un concurs literari en el qual participen els nens de l’FCBEscola de Varsòvia de categoria aleví, que compta amb 12 equips i uns 150 jugadors. Hi haurà un jurat que escollirà els tres millors treballs presentats. El primer classificat guanyarà com a premi un viatge a Barcelona amb un acompanyant adult, una samarreta i un llibre; el segon guanyarà una samarreta, unes botes i un llibre, i el tercer premiat, una samarreta i un llibre. El dia 19 a la tarda es farà el lliurament dels premis a l’Estadi Nacional de Varsòvia, on se celebra la Fira.

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals:

“El documental Josep Suñol: Un crit valent es mostrarà en el marc d’aquesta important fira literària internacional perquè complim el nostre desig de fer global la figura del president Josep Suñol i de poder explicar al món la injustícia que va acabar amb la seva vida, així com les bases socials i culturals que van teixir en aquells difícils anys la fortalesa del nostre club i la solidesa de la seva projecció global actual”.


El FC Barcelona porta la figura de Josep Suñol... por fcbarcelona

Tornar a dalt