fcb.portal.reset.password

L'escut del FC Barcelona amb l'ordre del nom recuperat / ARXIU FCB

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va autoritzar el Club de Fútbol Barcelona, nom de l’entitat en aquell moment, a recuperar la seva antiga denominació: Futbol Club Barcelona. Alguns socis havien demanat a l’Assemblea de Compromissaris que el Club fes les gestions necessàries amb la Federació. La Junta s’hi va posar ràpidament, i va aconseguir que es reconegués el nom originari del Club. Un pas més cap a la normalització. L’Entitat, després de la Guerra Civil, va ser obligada a espanyolitzar el seu nom, motiu pel qual va variar la fórmula Futbol Club, de ressò anglès, per la traducció de Club de Fútbol. Un atropellament que va tenir lloc el 1941 i que va trigar gairebé 32 anys a esmenar-se.

D’altra banda, la Jefatura Provincial de Propaganda també va deixar en dues les quatre barres de la senyera de l’escut. El Barça havia estat purificat, tot i que el Club es va mantenir ferm el màxim temps possible per tal d’evitar-ho.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt