fcb.portal.reset.password

La plantilla del Barça d'hoquei patins, amb la Copa d'Europa al Prat / HORACIO SEGUÍ

A dos quarts de deu del matí d’aquell diumenge arribava a l’Aeroport del Prat l’expedició barcelonista que havia aconseguit la primera Copa d’Europa de la secció d’hoquei patins. Tot i que no era un esport de masses, els aficionats van saber valorar aquell trofeu, i molts van anar a l’aeroport a rebre els jugadors. L’entrenador Josep Llorente va sortir alçat en braços i amb la copa a les mans, igual que altres jugadors, com el capità Chércoles, i iniciaven així una trajectòria que després s’ha vist àmpliament confirmada per la secció que ha assolit més trofeus europeus.

Portar la copa a Barcelona no havia estat fàcil. La final era a dos partits contra el potentíssim Benfica. A Barcelona els locals van guanyar per dos gols de diferència, avantatge que van defensar en un darrer partit a Lisboa, on els portuguesos confiaven en la remuntada. En un partit excel·lent, els blaugranes van assolir un empat a 7 que els va permetre assolir el preuat campionat. Van jugar aquell històric partit Pons, Vila, Brasal, Chércoles, Villacorta, Riera I, Centell i Ginesta.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt