fcb.portal.reset.password

Joan Coma, es convertia per segona vegada president del FC Barcelona / ARXIU FCB

El FC Barcelona no passava pels seus millors moments, ni esportivament ni econòmicament parlant. A l’Assemblea del 20 de desembre del 1931 Joan Coma i Sararols va ser escollit president del Club, però en aquells moments estava malalt, fent llit al seu domicili. Al corrent de tot, va dir que sols acceptaria tornar a la presidència (la va ocupar de manera accidental quan Gamper en va ser expulsat arran dels incidents succeïts en el partit d’homenatge a l’Orfeó Català, el 1925) si obtenia el suport majoritari de l’Assemblea. Així va ser, i ja recuperat Coma va assistir com a president per primera vegada a una reunió de la Junta en què es va aprofitar la seva presència per prendre possessió del càrrec pel qual havia estat designat.

Els assembleistes sabien molt bé el que feien. No oblidaven que Coma, el 1925, havia avalat amb altres dos directius més un préstec de 100.000 pessetes de la Banca Jover per seguir mantenint el Club, pagant el sou dels jugadors i els rebuts. Si en els temps crítics havia estat a l’alçada, ara també. Va fer, novament, equilibris per tal que l’Entitat no s’enfonsés, un dels quals la renovació de la plantilla, experimentant l’amargor de l’adéu a Samitier. Coma va cessar en les seves funcions el 16 de juliol del 1934.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt