fcb.portal.reset.password

El FC Barcelona va fer una gira per Amèrica l'agost del 1953 / ARXIU - FCB

Aquell vespre baixaven les escales de l’avió al Prat els components de l’expedició que s’havia desplaçat a Veneçuela per participar en el Torneig Internacional de Caracas, que es disputava des del 16 de juliol. Havien estat cinc partits jugats amb la selecció de Caracas, el Corinthians brasiler i la Roma. Amb els amfitrions hi va haver una victòria (3-2) i una derrota (2-3), i amb els brasilers es van perdre tots dos partits (2-3 i 0-1). Amb la Roma es va guanyar per 1-0 i es va perdre per 4-2. Abans del retorn a Europa, l’expedició encara va jugar un partit amistós a Willemstadt, la capital de Curaçao, on es va empatar a un gol amb la selecció del país.

Malgrat que el balanç de la gira no era gens favorable, un grup important de seguidors es va acostar a l’aeroport a rebre els jugadors, i van esperar-los tot i que l’avió va arribar amb quatre hores de retard. Entre aquests, uns duien una pancarta que deia: “Els que no et vénen a rebre quan guanyes es recorden de tu quan perds. Visca el Barça”. Una afició persistent malgrat els resultats.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();