fcb.portal.reset.password

Chus Pereda en una acció durant un partit amb el Barça / J.A. SÁENZ-GUERRERO

Érem a l’inici de la temporada, i va ser en un partit d’alt nivell, contra el Reial Madrid al Bernabéu, que es va produir el debut oficial amb la samarreta blaugrana de Jesús ‘Chus’ Pereda. Procedia del Sevilla, i amb els seus 23 anys prometia molt. Aquell primer partit no va ser gaire bo, i els madridistes es van imposar per 2 gols a 0. Tanmateix, les cròniques de l’època subratllaven que a l’equip blaugrana hi havia alguns joves amb molt futur, com Zaldúa, que havia debutat unes setmanes abans, o el mateix Chus.

Per a Pereda era l’inici d’una trajectòria llarga, fins el 1969, en la que va disputar 203 partits oficials i va marcar 63 gols. Referent de l’equip d’aquells anys, va guanyar dues Copes del Generalísmo (1962-63 i 1967-68) i una Copa de Fires (1965-66). En el partit del seu debut els companys que l’acompanyaven al terreny de joc eren Pesudo, Foncho, Gensana, Gracia, Pais, Garay, Zaballa, Zaldúa, Martínez y Villaverde.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt