fcb.portal.reset.password

Leo Messi celebra un gol aconseguit a la temporada 2005-2006 / MIGUEL RUIZ - FCB

La Lliga de Futbol Professional (LFP) no acceptava la proposta de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) de modificar la reglamentació sobre el nombre d’estrangers que podien jugar alhora. Aquesta situació afectava, i de ple, Leo Messi, que per por a ser sancionat, no s’alineava en les competicions domèstiques (Lliga), i només ho feia en les europees (Champions League).

El crack argentí, que llavors ja brillava amb llum pròpia, es desesperava. Es va parlar, fins i tot, de cedir-lo per tal que no estigués aturat. No obstant, el Club va remoure cel i terra per a poder acabar amb una situació esperpèntica.

La nacionalització de l’argentí, que va jurar la Constitució espanyola, va posar punt i final als dubtes i va deixar la seva condició d’extracomunitari, passant a jugar, des d’aleshores, com a espanyol. El seu primer partit en les noves condicions va ser davant el Saragossa, el dia 1 d’octubre, substituint Giuly al minut 66.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();