fcb.portal.reset.password

Inauguració del Camp Nou / ARXIU - FCB

El dia de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona, el Camp Nou obria les portes per primera vegada a l’afició barcelonista. Valia la pena esperar. Valia la pena l’enorme sacrifici econòmic per a poder fer realitat el somni de canviar de casa. L’aposta havia estat arriscada, però veient-ne el resultat, ningú dubtava que el Barça havia fet un pas cap a una nova dimensió.

Durant el matí es va fer la inauguració oficial amb les autoritats i la benedicció a les instal·lacions, com també una missa. A la tarda el to va ser més festiu, esportiu i popular, amb les graderies ben plenes, la desfilada dels clubs catalans i de les penyes del FC Barcelona. Tot seguit, el plat fort era el partit de futbol contra una selecció de Varsòvia, a la qual es va vèncer per 4 a 2. El primer jugador en marcar al Camp Nou va ser el paraguaià Eulogio Martínez que, curiosament, havia estat el darrer en marcar a Les Corts. Els altres gols portaven la firma de Tejada, Sampedro i Evaristo.

Van participar en aquest històric duel: Ramallets; Olivella, Brugué, Segarra; Vergés, Gensana; Basora, Villaverde, Eulogio Martínez, Kubala i Tejada.  En la segona meitat també van jugar Hermes, Gràcia, Sampedro, Ribelles, Flotats i Bosch. L’entrenador era Domènec Balmanya.  A la mitja part es va fer una ballada de sardanes amb 1.500 dansaires, i al vespre la jornada va cloure’s amb un banquet de gal·la celebrat a Montjuïc.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();