fcb.portal.reset.password

Agustí Montal i Galobart durant la celebració de les Noces d'Or del Barça / ARXIU - FCB

L’arribada d’Agustí Montal i Galobart a la presidència del FC Barcelona, on hi va estar fins a mitjans de juliol del 1952, va coincidir amb una de les etapes més brillants de l’Entitat, alhora que difícils per a una societat encara en plena postguerra. Montal era un industrial tèxtil, de tarannà liberal i amb un gran prestigi, tant en la societat civil catalana com al Barça, on ja havia estat directiu sota la presidència de Josep Vendrell.

Durant la seva etapa es van celebrar les Bodes d’Or, es va restituir el nom de Gamper en un carrer del barri de Les Corts i es va reformar el bust de bronze del fundador que presidia la llotja del camp de Les Corts. I va organitzar un referèndum perquè els socis decidissin sobre la compra dels terrenys per fer un nou estadi.

Sota els seu mandat també van ser importants els èxits esportius: tres Lligues (per primera vegada a la història dues de consecutives), dues Copes, dues Copes Llatines i dues Copes Eva Duarte, a més d’una gran col·lecció de trofeus en altres disciplines com l’atletisme, el bàsquet, l’handbol o el rugbi.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt